Scovergi cu cartofi

de miremirc in Mancaruri de post, 11 Apr 2011 | 12741 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat :

  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata (7 g) sau 25 g drojdie proaspata
  • 2 lgt sare
  • 1 lgt zahar

Umplutura :

  • 700 g cartofi
  • 5 lg ulei
  • sare
  • piper
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi cu cartofi:

Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata. Adaugam sarea, zaharul si apa calduta treptat, framantand bine pana ce obtinem un aluat ce se desprinde de maini. Lasam la dospit 1 ora, timp in care isi dubleaza volumul. Pentru umplutura : curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete, apoi ii punem in apa la fiert; dupa ce au fiert ii strecuram si ii pasam cu furculita sau cu presa de cartofi; punem pe rand cate o lingura de ulei si amestecam pana la omogenizare; la sfarsit adaugam sarea si piperul dupa gust. Aluatul crescut il impartim in 2; fiecare bucata la randul ei o impartim in 2 si fiecare bucata obtinuta o mai impartim in 4 ; intindem fiecare bucatica de aluat cu sucitorul pe masa cu faina, apoi pe jumatate din ea punem cate 1 lingura sau 2 din umplutura; aducem partea de aluat peste cea cu umplura si marginile le apasam cu degetele ca sa se lipeasca si le prajim in ulei incins bine (cam 1 cm de ulei sa fie in tigaie ). Cand le scoatem din tigaie trebuie sa le asezam pe un prosop de hartie ca sa se absoarba surplusul de ulei.


Imediat ce le-am scos din tigaie sunt crocante, dar dupa ce stau putin se inmoaie si sunt super bune, langa un mujdei de usturoi sau chiar usturoi verde sau unse cu smantana si presarate cu cascaval ras sau fiecare cu ce mai doreste :)


Pentru mujdeiul de usturoi : 7 catei de usturoi, 4 lg ulei, sare si piper dupa gust, 2 lg apa, 1 lgt boia (optional).

Cateii de usturoi se curata si se dau prin presa de usturoi; adaugam pe rand cate o lingura de ulei si amestecam foarte bine; la sfarsit punem sarea, piperul si apa si omogenizam bine.

Pofta buna ! :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

gaby_duceag 1

15.11.2013, 17:34

sunt BESTIALE! am mancat doua, fierbinti de ma frigeam la limba de la umplutura, da' nici ca le-am lasat
saru'mana

Krystyan Trendy 1

16.11.2013, 14:26

grozave scovergile

mihaelar63 1

17.11.2013, 03:14

Bine mai Gaby Te-ai grabit si tu , Mai bine imparteai cu o prietena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Placinte dospite cu cartofi si ciuperci(de post)