Scovergi cu cartofi

de miremirc in Mancaruri de post, 11 Apr 2011 | 12094 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat :

  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata (7 g) sau 25 g drojdie proaspata
  • 2 lgt sare
  • 1 lgt zahar

Umplutura :

  • 700 g cartofi
  • 5 lg ulei
  • sare
  • piper
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi cu cartofi:

Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata.  Adaugam sarea, zaharul si apa calduta treptat, framantand bine pana ce obtinem un aluat ce se desprinde de maini.  Lasam la dospit 1 ora, timp in care isi dubleaza volumul.  Pentru umplutura : curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete, apoi ii punem in apa la fiert; dupa ce au fiert ii strecuram si ii pasam cu furculita sau cu presa de cartofi; punem pe rand cate o lingura de ulei si amestecam pana la omogenizare; la sfarsit adaugam sarea si piperul dupa gust.  Aluatul crescut il impartim in 2; fiecare bucata la randul ei o impartim in 2 si fiecare bucata obtinuta o mai impartim in 4 ; intindem fiecare bucatica de aluat cu sucitorul pe masa cu faina, apoi pe jumatate din ea punem cate 1 lingura sau 2 din umplutura; aducem partea de aluat peste cea cu umplura si marginile le apasam cu degetele ca sa se lipeasca si le prajim in ulei incins bine (cam 1 cm de ulei sa fie in tigaie ).  Cand le scoatem din tigaie trebuie sa le asezam pe un prosop de hartie ca sa se absoarba surplusul de ulei.

  Imediat ce le-am scos din tigaie sunt crocante, dar dupa ce stau putin se inmoaie si sunt super bune, langa un mujdei de usturoi sau chiar usturoi verde sau unse cu smantana si presarate cu cascaval ras sau fiecare cu ce mai doreste :)

Pentru mujdeiul de usturoi : 7 catei de usturoi, 4 lg ulei, sare si piper dupa gust, 2 lg apa, 1 lgt boia (optional).
Cateii de usturoi se curata si se dau prin presa de usturoi; adaugam pe rand cate o lingura de ulei si amestecam foarte bine; la sfarsit punem sarea, piperul si apa si omogenizam bine.
Pofta buna ! :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Scovergi cu cartofi-0
Scovergi cu cartofi-1
Scovergi cu cartofi-2
Scovergi cu cartofi-3
Scovergi cu cartofi-4
Scovergi cu cartofi-5
Scovergi cu cartofi-6

COMENTARII (16)

gaby_duceag

gaby_duceag 1

15.11.2013, 17:34

sunt BESTIALE! am mancat doua, fierbinti de ma frigeam la limba de la umplutura, da' nici ca le-am lasat
saru'mana

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

16.11.2013, 14:26

grozave scovergile

mihaelar63

mihaelar63 1

17.11.2013, 03:14

Bine mai Gaby Te-ai grabit si tu , Mai bine imparteai cu o prietena

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53