Scovergi cu iaurt

de RuxyRux in Prajituri, 3 Mai 2014 | 42568 vizualizari

 

O bunatate, sau si mai bine spus, un deliciu, se combina perfect cu un iaurt la micul dejun :)

 

INGREDIENTE

  • 550 gr faina de patiserie( plus inca o mana pentru infainat si intins)
  • 1 plic drojdie uscata( 7 gr)
  • 1 iaurt grecesc 400 gr
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • un praf de sare
  • zahar pudra
  • ulei vegetal la discretie pentru prajit( eu am folosit ulei de palmier nehidrogenat)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi cu iaurt:

Se cerne faina si se pune intr-un vas, urmeaza drojdia in mijloc, iar peste ea zaharul, aromele, galbenusurile, apoi un praf de sare pe margine.


Se topeste untul si se adauga peste el iaurtul rece din frigider, se amesteca bine si astfel compozitia va deveni calduta. Se toarna lichidul rezultat peste faina si se framanta in jur de 5 minute aluatul. Se infaineaza cu o mana mica de faina coca si se lasa la crescut in jur de 45 de minute, la loc cald in bucatarie. Facem aluatul sul si rupem din el 12 bucati aproximativ egale.


Intindem pe o suprafata usor infainata fiecare bucata, intr-un mic cerculet( 14 sau 16 cm) si cu un pieptene zimtat facem un model pe toata suprafata. Vom proceda asa cu toate bucatile de aluat si numai dupa aceea le vom praji in uleiul incins. Am prajit scovergile incepand cu prima bucata pe care am facut-o. Eu am schimbat uleiul de doua ori. Am scurs scovergile intr-un vas tapetat cu servete absorbante, apoi le-am pudrat cu zahar pudra vanilat.


Deliciu garantat!

TIPS-URI

1

Prajiti-le cu atentie, se ard extrem de usor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

tanyapatap 1

05.05.2014, 19:22

Minunate!!

RuxyRux 1

05.05.2014, 22:44

Multumesc frumos tuturor!

MOKUSKA 1

06.05.2014, 10:45

si mie o bucatica

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de pasare cu taitei

de Bunica 7

ieri la 18:28

Tortul veseliei

pe 26.02 la 20:34

Fursecuri cu lamaie

pe 26.02 la 18:16

Ghiveci de legume

pe 26.02 la 17:57

Prajitura Pani Walewska

de katty 6

pe 26.02 la 14:36

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu capsuni si rubarba