Scovergi reteta clasica

de Merisor in Mancaruri de post, 1 Apr 2016 | 11798 vizualizari

 

În rețeta de față am optat pentru a le face sărate și de post, servite fiind la micul dejun alături de un ceai bun și zacuscă de legume.
 

 

INGREDIENTE

  • 700-750 g făină
  • 40 g drojdie proaspătă
  • 350 ml apă
  • 1 lingură zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 250 ml ulei pentru prăjit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi reteta clasica:

Preparăm apoi maiaua.

Într-un bol, frecăm drojdia cu zahărul până se lichefiază, apoi adaugăm 150 ml apă călduță, omogenizăm, adăugăm o mână de făină și omogenizăm din nou.

Acoperim bolul cu un ștergar de bucătărie și lăsăm maiaua la dospit până când își dublează volumul.

Facem o adâncitură în făina din vas și turnăm maiaua acolo.

Încălzim restul de apă și topim sarea în ea.

Începem să strângem făina de pe marginile vasului peste maia, folosindu-ne de o spatulă.

Picurăm treptat și apa caldă și amestecăm bine până când se omogenizează aluatul.

Îl frământăm apoi cu mâinile și ne oprim când obținem un aluat ferm și nelipicios.

Îl acoperim și îl lăsăm 30 de minute la dospit.

Apoi, rupem bucăți din aluat, cât mingea de tenis și le aplatizăm pe blatul înfăinat.

Le dăm o formă alungită și le presăm bine cu degetele.

Le lăsăm la odihnit 5-10 minute, apoi punem uleiul la încins, într-un vas, la foc mediu spre mare.

Când uleiul începe să fiarbă pe margini, plonjăm scovergile în el, atâtea câte încap.

Eu am preparat câte două.

Le lăsăm un minut pe o parte, până se rumenesc frumos, apoi le întoarcem și pe partea cealaltă.

Le scoatem apoi pe prosoape absorbante.

Sunt tare de efect, mai ales că unele se umflă în timpul prăjirii și creează goluri la mijloc, unde putem să adăugăm diverse ingrediente cu care le servim.

Sper că v-am captat atenția cu această rețetă clasică de scovergi și sper să vă fie de folos!

 

 

TIPS-URI

1

Se pot servi fie ca mic dejun cu legume și alte ingrediente, fie ca desert cu gem sau dulceață.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi reteta clasica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

sebirizescu 1

23.04.2016, 15:51

Valclaudia 1

24.04.2016, 08:10

ce pofta mi-ai facut! Cum de le-am ratat? Clar n-a ajuns mirosul pana la mine, ca apaream eu

anca_rm 1

25.04.2016, 10:08

Merisor ce prezentare frumoasa ai facut , si ce bune trebuie sa fie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Humus cu ardei copti