Scovergi reteta clasica

de merisor in Mancaruri de post, 1 Apr 2016 | 4127 vizualizari

 

În rețeta de față am optat pentru a le face sărate și de post, servite fiind la micul dejun alături de un ceai bun și zacuscă de legume.
 

 

INGREDIENTE

  • 700-750 g făină
  • 40 g drojdie proaspătă
  • 350 ml apă
  • 1 lingură zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 250 ml ulei pentru prăjit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi reteta clasica:

Preparăm apoi maiaua.


Într-un bol, frecăm drojdia cu zahărul până se lichefiază, apoi adaugăm 150 ml apă călduță, omogenizăm, adăugăm o mână de făină și omogenizăm din nou.


Acoperim bolul cu un ștergar de bucătărie și lăsăm maiaua la dospit până când își dublează volumul.


Facem o adâncitură în făina din vas și turnăm maiaua acolo.


Încălzim restul de apă și topim sarea în ea.


Începem să strângem făina de pe marginile vasului peste maia, folosindu-ne de o spatulă.


Picurăm treptat și apa caldă și amestecăm bine până când se omogenizează aluatul.


Îl frământăm apoi cu mâinile și ne oprim când obținem un aluat ferm și nelipicios.


Îl acoperim și îl lăsăm 30 de minute la dospit.


Apoi, rupem bucăți din aluat, cât mingea de tenis și le aplatizăm pe blatul înfăinat.


Le dăm o formă alungită și le presăm bine cu degetele.


Le lăsăm la odihnit 5-10 minute, apoi punem uleiul la încins, într-un vas, la foc mediu spre mare.


Când uleiul începe să fiarbă pe margini, plonjăm scovergile în el, atâtea câte încap.


Eu am preparat câte două.


Le lăsăm un minut pe o parte, până se rumenesc frumos, apoi le întoarcem și pe partea cealaltă.


Le scoatem apoi pe prosoape absorbante.


Sunt tare de efect, mai ales că unele se umflă în timpul prăjirii și creează goluri la mijloc, unde putem să adăugăm diverse ingrediente cu care le servim.


Sper că v-am captat atenția cu această rețetă clasică de scovergi și sper să vă fie de folos!



 

TIPS-URI

1

Se pot servi fie ca mic dejun cu legume și alte ingrediente, fie ca desert cu gem sau dulceață.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi reteta clasica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

sebirizescu 1

23.04.2016, 15:51

Valclaudia 1

24.04.2016, 08:10

ce pofta mi-ai facut! Cum de le-am ratat? Clar n-a ajuns mirosul pana la mine, ca apaream eu

anca_rm 1

25.04.2016, 10:08

Merisor ce prezentare frumoasa ai facut , si ce bune trebuie sa fie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare rapida de post cu muguri de fasole, ardei si tofu