Mancare de urzici cu soia si leurda

de Valclaudia in Mancaruri de post, 16 Mar 2014 | 5114 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Sos de urzici:
  • cca 1/2 kg urzici tinere
  • coditele unei legaturi de leurda
  • 4 linguri de ulei
  • 1 ardei rosu (congelat am avut eu)
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri faina alba
  • zeama in care am fiert urzicile
  • Soia cu leurda:
  • 1 punga bucati de soia (Inedit)
  • frunzele unei legaturi de leurda
  • 3 linguri sos de soia
  • sare si piper daca mai este nevoie
  • 4-5 linguri de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de urzici cu soia si leurda:

Curatam urzicile de impuritati si le spalam foarte bine sub jet de apa pana.

Le punem la fiert in apa rece cu sare pana observam ca se inmoaie frunzele.

Le scurgem dar nu aruncam apa in care au fiert urzicile pentru ca vom folosi o parte din ea la sosul de faina.

Spalam leurda si taiem coditele marunt. Le calim in 4 linguri de ulei, adaugam rsiile pasate, urzicile tocate, ardeiul taiat fasii, punem apa in care am fiert urzicile cat sa le acopere si lasam la fiert la foc mic pentru 20 min.

Doua linguri de faina alba se amesteca cu putina apa de pe urzici, asa incat sa nu se obtina cocoloase, se toarna in fir subtire amestecul obtinut peste urzicile din cratita si amestecam timp de 10 min. pana se leaga si fierbe sosul.

Ne apucam de mancarea de soia cu leurda.

Taiem frunzele de leurda fasii, le calim impreuna cu bucatile de soia in 4 linguri de ulei.

Punem 1/2 cana de apa peste ele,acoperim tigaia si lasam sa fiarba cca 10 minute.\Renuntam la capac,lasam sa scada apa ramasa, adaugam sosul de soia si lasam sa se prajeasca/rumeneasca bucatile de soia dupa preferinta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici cu soia si leurda" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Urzici cu hrean