Scrumbie cu legume, la cuptor

de Ina in Peste, 8 Iul 2011 | 17720 vizualizari

 

O reteta foarte apreciata de cei prezenti la masa .

 

INGREDIENTE

  • 8 scrumbii
  • o ceapa
  • 4 catei cu usturoi
  • o lamaie
  • 2 morcovi
  • patrunjel
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie cu legume, la cuptor:

Curatam solzii si urechile scrumbiei, apoi scoatem matele si  o spalam bine in 2-3 ape. Crestam pestele cu cutitul pe toata lungimea sa, nu foarte adanc, lasand intre crestaturi cca 1-2 cm. Presaram sare in crestaturi si-n burta pestelui .

Feliem lamaia  si usturoiul, ceapa o taiem solzisori, iar morcovul rondele. Asezam in burta fiecarui peste felii de lamaie, rondele de morcov si bucati de ceapa si usturoi. Procedam lafel si cu exteriorul pestelui, pe care asezam bucati de lamaie , ceapa si morcov .  Stropim pestele cu ulei de masline, presaram patrunjel tocat , apoi impachetam fiecare scrumbie in folie de aluminiu  si o asezam in tava  tapetata si ea cu folie  sau hartie de copt. Dam la cuptor pentru cca 30-40 minute .   In ultimele 10 minute desfacem cu grija folia de aluminiu , lasand posibilitatea pestelui de a se rumeni frumos.

Oprim focul, indepartam total folia si asezam pestele pe un platou . Deasupra turnam un sos simplu de usturoi , in care am tocat mult patrunjel verde.

Legumele vor da un gust si o aroma deosebita pestelui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie cu legume, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cod in crusta de bere