Semifreddo cu orez

de Anamaria7 in Dulciuri, 7 Oct 2011 | 1877 vizualizari

 

Ceva gen orez cu lapte, dar mai smecher :))

 

INGREDIENTE

  • 300 gr orez
  • 1l lapte
  • 1 pastaie de vanilie
  • 200 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 1 lamaie
  • 2 lgt esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semifreddo cu orez:

Inmuiem orezul in apa domoala cca 2 ore. Fierbem laptele cu vanilia si coaja rasa de portocala, apoi scoatem pastaia.


Punem orezul in laptele cald pe foc mic si lasam pana ce absoarbe tot lichidul amestecand continuu, altfel se prinde.


Intre timp, mixam galbenusurile cu 100 gr zahar si le punem pe baie de aburi pana capata o consistenta cremoasa si zaharul se dizolva. Luam de pe foc si turnam esenta si zaharul vanilinat.


Turnam orezul peste crema, punem in vase mici sau intr-unul mare si dam la frigider pana a doua zi cand le rasturnam. La mine lumea nu a avut rabdare pana "a doua zi" :)) nu a apucat sa stea in frigider nici 2 ore :)))) Din acest motiv e asa.. lesinat nenea Semifreddo al meu :P

 

TIPS-URI

1

Putem servi cu sos de ciocolata, dar noua ni s-a parut destul de dulce.

2

Am presarat biscuiti digestivi zdrobiti.

3

Orezul fiert in lapte se poate marunti in blender inainte de incorporare in crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Semifreddo cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Anamaria7 1

12.10.2011, 14:01

ca tine!

Bucataras Medi 1

16.10.2011, 22:14

ce-mi place.............mmm...............

Cris2711 1

31.10.2011, 11:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu nuca si vanilie