Semifreddo cu orez

de Anamaria7 in Dulciuri, 7 Oct 2011 | 2912 vizualizari

 

Ceva gen orez cu lapte, dar mai smecher :))

 

INGREDIENTE

  • 300 gr orez
  • 1l lapte
  • 1 pastaie de vanilie
  • 200 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 1 lamaie
  • 2 lgt esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semifreddo cu orez:

Inmuiem orezul in apa domoala cca 2 ore. Fierbem laptele cu vanilia si coaja rasa de portocala, apoi scoatem pastaia.

Punem orezul in laptele cald pe foc mic si lasam pana ce absoarbe tot lichidul amestecand continuu, altfel se prinde.

Intre timp, mixam galbenusurile cu 100 gr zahar si le punem pe baie de aburi pana capata o consistenta cremoasa si zaharul se dizolva. Luam de pe foc si turnam esenta si zaharul vanilinat.

Turnam orezul peste crema, punem in vase mici sau intr-unul mare si dam la frigider pana a doua zi cand le rasturnam. La mine lumea nu a avut rabdare pana "a doua zi" :)) nu a apucat sa stea in frigider nici 2 ore :)))) Din acest motiv e asa.. lesinat nenea Semifreddo al meu :P

TIPS-URI

1

Putem servi cu sos de ciocolata, dar noua ni s-a parut destul de dulce.

2

Am presarat biscuiti digestivi zdrobiti.

3

Orezul fiert in lapte se poate marunti in blender inainte de incorporare in crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Semifreddo cu orez" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Budinca de vanilie cu dulceata de visine