Semifreddo cu orez

de Anamaria7 in Dulciuri, 7 Oct 2011 | 3590 vizualizari

 

Ceva gen orez cu lapte, dar mai smecher :))

 

INGREDIENTE

  • 300 gr orez
  • 1l lapte
  • 1 pastaie de vanilie
  • 200 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 1 lamaie
  • 2 lgt esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semifreddo cu orez:

Inmuiem orezul in apa domoala cca 2 ore. Fierbem laptele cu vanilia si coaja rasa de portocala, apoi scoatem pastaia.

Punem orezul in laptele cald pe foc mic si lasam pana ce absoarbe tot lichidul amestecand continuu, altfel se prinde.

Intre timp, mixam galbenusurile cu 100 gr zahar si le punem pe baie de aburi pana capata o consistenta cremoasa si zaharul se dizolva. Luam de pe foc si turnam esenta si zaharul vanilinat.

Turnam orezul peste crema, punem in vase mici sau intr-unul mare si dam la frigider pana a doua zi cand le rasturnam. La mine lumea nu a avut rabdare pana "a doua zi" :)) nu a apucat sa stea in frigider nici 2 ore :)))) Din acest motiv e asa.. lesinat nenea Semifreddo al meu :P

TIPS-URI

1

Putem servi cu sos de ciocolata, dar noua ni s-a parut destul de dulce.

2

Am presarat biscuiti digestivi zdrobiti.

3

Orezul fiert in lapte se poate marunti in blender inainte de incorporare in crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Semifreddo cu orez" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Nugat din foi de cereale de orez