Semifreddo de vanilie si iaurt cu capsuni si reteta mea cu nr - 700!

de RuxyRux in Prajituri, 8 Mai 2013 | 5593 vizualizari

 

Un desert fin, matasos, aromat, parfumat, delicat, ce te duce cu gandul la o noapte romantica de vara :)

 

INGREDIENTE

  • 400 gr iaurt grecesc
  • 4 oua
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 30 gr unt
  • 100 ml frisca dulce lichida
  • 200 gr zahar
  • vanilie din belsug
  • Sosul de capsuni:
  • 150 gr capsuni
  • 30 gr zahar
  • vanilie
  • un bol mic de capsuni
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semifreddo de vanilie si iaurt cu capsuni si reteta mea cu nr - 700!:

Crema se prepara mixand ouale cu iaurtul, faina si vanilia. Totul se pune intr-un vas la foc mic pana se ingroasa ca o ciulama mai grosuta. Se tine in jur de zece sau 12 minute pe foc mic amestecand tot timpul sa nu se prinda. se da deoparte si se pun cubuletele de unt( cele 30 gr). Se lasa la racit.

Frisca se mixeaza un minut cu putina vanilie, si se adauga lingura cu lingura din compozita racita. Dam la rece la congelator pentru aproximativ doua ore. Din 15 in 15 minute scoatem si amestecam bine,  nu lasam sa se formeze acele de gheata. Trebuie sa fie inghetata usor si in acelasi timp cremoasa. O puteti lasa daca va place semi-inghetata in jur de o ora si jumatate.

Sosul se face la blender din capsuni, zahar si vanilie.

Servim crema la pahar cu sos de capsuni si capsuni.

O serviti dupa placere si inspiratie :) e o minunatie :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Semifreddo de vanilie si iaurt cu capsuni si reteta mea cu nr - 700!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (86)

robert_b 1

03.02.2015, 10:02

cami2004 1

30.05.2015, 12:02

am vazut ca ai scris 200 g zahar sisi n am vazut unde l-ai pus..merci

RuxyRux 1

30.05.2015, 16:04

Scuza-ma Cami te rog, ai dreptate...l-am pus in crema cu iaurt....

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu pere si budinca de vanilie

de oanapl 7

ieri la 17:39

 Mini snitele crispy, cu fulgi de porumb

de oanapl 7

pe 15.10 la 22:17

Piept de pui cu gogosari in sos

de Rocsi 9

pe 15.10 la 19:15

Cartofi cu sunculita, gratinati

pe 15.10 la 18:25

RETETA RECOMANDATA
Castelul Alexandru