Semlor

de ala_oancea in Prajituri, 16 Iun 2009 | 3364 vizualizari

 

gogosele cu gem de capsuni si frisca

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 gr faina
  • 1 ceasca lapte (aprox 100 ml)
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • 50 gr unt
  • 1 lingura zahar
  • Umplutura:
  • gem de capsuni
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 plic ness
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semlor:

Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Puteti pune si un ou in aluat, in reteta originala era, dar eu am uitat sa cumpar :) Se imparte apoi aluatul in opt bucati carora li se da o forma rotunda. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se ung cu ou batut (eu cu ulei). Se coc 10-15 minute pana se rumenesc. Se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca, iar apoi se taie cate un capacel si se scoate miezul. Se umplu cu gem de capsuni.
Se bate frisca lichida si se imparte in doua. O jumatate se amesteca cu plicul de ness, cacaoa si zaharul pudra. Se orneaza gogosile cu frisca alba/neagra. Capacelele se decupeaza cu o forma mica de fursecuri si se pudreaza cu zahar/cacao si se aseaza peste gogosi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Semlor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

ala_oancea 1

17.06.2009, 13:32

Multumesc Miha

Bucataras 1

17.06.2009, 23:00

Doamne, cum arata

nicoleta_maria10 1

26.04.2013, 15:37

Nu inteleg ce este "GARANT PENTRU ALUATURI DOSPITE" Poate cineva sa ma lamureasca si pe mine?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro