Sfecla aromata umpluta cu fasole, telina si ananas

de Adinuta in Mancaruri de post, 20 Oct 2009 | 7338 vizualizari

 

Imi place sfecla destul de mult, dar nu am mancat-o decat in ciorbe. Si m-am decis sa experimentez cu ea. Cred ca a rezultat o reteta de 2 in 1 pentru ca umplutura este buna si idependent de cuiburile dulci in care a dormitat la cuptor. Sper sa va placa aceasta "creatie" culinara :)

 

INGREDIENTE

  •  
    • 3 sfecle mai mari sau 5 mici
    • O conserva de 400 grame de fasole rosie
    • O conserva de 200 grame de muguri de fasole mung
    • cam 200 grame salata de telina cu ananas (telina rasa, ananas, un pic de zahar, un pic de otet) - am folosit cumparata, gata facuta
    • Cateva fire de ceapa verde
    • Un ardei rosu mic
    • Un morcov
    • Busuioc verde
    • Condimente (piper, sare, ierburi de provence)
    • O limetta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfecla aromata umpluta cu fasole, telina si ananas:

Pasul 1: Sfeclele se spala bine si se pun la fiert intregi. Noi fiind mai lacomi am vrut sfecle mai mari, dar cele mai mititele nu va testeaza rabdarea (cele mari le-am fiert mai bine de o ora). Intre timp pregatim “umplutura”, amestecand intr-un bol fasolele rosii cu mugurii de fasole, cateva linguri de telina cu ananas, un morov dat pe razatoare, ardelul taiat cuburi mici, un pic de ceapa verde, condimente si ulei de masline sau orez (care are un prag de ardere mare si este mai bun la prajit sau cuptor si este si hranitor). Cu aceasta ocazie zic ca am “inventat” si o salata, pentru ca aceasta umplutura este foarte gustoasa si aromata si buna de mancat rece, era sa o mananc pe toata (tot gustand cate putin) si s-o “sfeclesc” :D

 

Pasul 2: Cand sfeclele au fiert, le-am scos din apa la racit. Cand au ajuns la o temperatura acceptabila, le-am curatat de coaja, le-am taiat in doua si cu un cutitas le-am scobit miezul pentru a putea fi umplute. Apoi le-am stropit pe interior cu zeama de la o jumatate de limetta (a dat un gust foarte bun in combinatie cu dulceata sfeclei) si le-am umplut cu “salata de fasole” (in care am pus o parte din miezul sfeclei, taiat marunt). Le-am pus intr-o tava cu apa si zeama de la cealalta jumatate de limetta si le-am dat la cuptor inca 20 minute sa se patrunda gusturile. (Cred ca ies mai bine intr-un vas yena acoperit in care sa se pastreze zemoase, pentru ca s-au uscat foarte putin la suprafata, dar si asa au fost bunute).

 

Pasul 3: Le-am scos de la cuptor si le-am infrumusetat cu niste ceapa verde taiata marunt si stropit cu un pic de ulei de masline. Le-am mancat cu mamaliguta calda facuta cu unt si un pic de iaurt. (Aici malaiul e fie foarte grunjos, fie foarte fin, ca faina de grau. Si de data asta am cumparat pe cel din urma, ca numai asta mai era in magazin: a iesit o mamaliguta neobisnuita, foarte fina, ca un piure smantanas, dar buna tare la gust). Pofta buna si sper sa va placa!

TIPS-URI

1

daca nu vreti sa aveti palmele rosii, folositi manusi la curatarea si taierea sfeclei

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla aromata umpluta cu fasole, telina si ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Adinuta 1

30.10.2009, 08:08

flturas, nici eu nu am preparat-o in multe feluri, asta a fost o incercare de a "reinventa" sfecla ma bucur ca iti place

Michelle 1

08.11.2009, 20:01

Panacris 1

06.02.2018, 16:56

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole verde cu usturoi, reteta video