Shaorma

de cristina1985 in Aperitive / Garnituri, 8 Oct 2014 | 1764 vizualizari

 

Ingredientele se masoara cu o cana de baut apa(250-300 ml).

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 cani faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 cana ulei
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1/2 cana apa sau lapte
  • Pentru umplutura:
  • 2 castraveti murati mari
  • 8-10 cartofi
  • ulei pentru prajit cartofi si piept pui
  • 1 1/2 piept pui
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 1 varza medie
  • sare, piper
  • Pentru maioneza:
  • 1 galbenus crud
  • 1/2 lingurita mustar
  • 1 varf cutit sare de lamaie
  • sare
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma:

Pentru umplutura: Cartofii se taie si se prajesc.Se face gratar din piept de pui.Se taie ceapa, usturoiul, castravetii murati.Varza se taie si se amesteca cu putina apa(cam 3 lg) si sare dupa gust.


Pentru maioneza:Galbenusul se amesteca (intr-un singur sens) cu mustarul , sarea de lamaie. Apoi se adauga cateva picaturi de ulei sei se amesteca.Se mai adauga ulei amestecand intr-un singur sens pana se mareste cantitatea de maioneza.


Pentru lipii:Amestecati faina, sarea si bicarbonatul (nu e obligatoriu sa-l stingeti).Adaugati uleiul, api apa sau laptele si framantati pana se incorporeaza toata faina.Lasati aluatul 30 minute sa se odihneasca , acoperit cu o folie de plastic.


Impartiti aluatul in 4 buc si intideti-le astfel incat sa fie rotunde.


Incalziti o tigaie si puneti ( pe rand ) lipiile cate 30 secunde pe o parte si apoi intoarceti-le.Lipiile trebuie sa aiba cateva pete maro cand sunt gata.


Pe lipie se pune cate putin din fiecare, apoi se adauga sare si piper si se ruleaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Andreea Caroline 1

08.10.2014, 17:23

Nu refuz niciodata

MotanLaOale 1

09.10.2014, 08:57

_Alina_ 1

09.10.2014, 12:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Shaorma vegetariană