Shaorma

de cristina1985 in Aperitive / Garnituri, 8 Oct 2014 | 1615 vizualizari

 

Ingredientele se masoara cu o cana de baut apa(250-300 ml).

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 cani faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 cana ulei
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1/2 cana apa sau lapte
  • Pentru umplutura:
  • 2 castraveti murati mari
  • 8-10 cartofi
  • ulei pentru prajit cartofi si piept pui
  • 1 1/2 piept pui
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 1 varza medie
  • sare, piper
  • Pentru maioneza:
  • 1 galbenus crud
  • 1/2 lingurita mustar
  • 1 varf cutit sare de lamaie
  • sare
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma:

Pentru umplutura: Cartofii se taie si se prajesc.Se face gratar din piept de pui.Se taie ceapa, usturoiul, castravetii murati.Varza se taie si se amesteca cu putina apa(cam 3 lg) si sare dupa gust.


Pentru maioneza:Galbenusul se amesteca (intr-un singur sens) cu mustarul , sarea de lamaie. Apoi se adauga cateva picaturi de ulei sei se amesteca.Se mai adauga ulei amestecand intr-un singur sens pana se mareste cantitatea de maioneza.


Pentru lipii:Amestecati faina, sarea si bicarbonatul (nu e obligatoriu sa-l stingeti).Adaugati uleiul, api apa sau laptele si framantati pana se incorporeaza toata faina.Lasati aluatul 30 minute sa se odihneasca , acoperit cu o folie de plastic.


Impartiti aluatul in 4 buc si intideti-le astfel incat sa fie rotunde.


Incalziti o tigaie si puneti ( pe rand ) lipiile cate 30 secunde pe o parte si apoi intoarceti-le.Lipiile trebuie sa aiba cateva pete maro cand sunt gata.


Pe lipie se pune cate putin din fiecare, apoi se adauga sare si piper si se ruleaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Andreea Caroline 1

08.10.2014, 17:23

Nu refuz niciodata

MotanLaOale 1

09.10.2014, 08:57

_Alina_ 1

09.10.2014, 12:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Shaorma cu piept de pui