Shaorma cu carne de curcan

de nadina73 in Mancaruri cu carne, 30 Mai 2010 | 4891 vizualizari

 

cu dedicatie pentru medioto59 care a disparut dar presimt ca va reveni ,va veni dupa miros cu siguranta,si desigur pentru toti bucatarasii

 

INGREDIENTE

  • lipii:
  • 500 faina
  • 20 gr drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 140 ml apa
  • 50 ml ulei
  • Umplutura:
  • 1 piept mare de curcan
  • sare,piper
  • boia dulce de ardei
  • varza alba proaspata
  • castraveti murati
  • ardei rosu murat
  • cartofi prajiti(pai) din 3-4bucati
  • ketchup
  • 2 galbenusuri si ulei-pt maioneza
  • smantana-3 linguri
  • 4 dinti de usturoi
  • Decor :
  • rosi chery
  • ceapa
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma cu carne de curcan:

Se pregatesc lipiile,


se pun toate ingredientele in masina de paine si se framanta bine apoi se lasa la dospit.Dupa ce au dospit se ia cate o bucata din aluat si se intinde cu sucitorul in forma rotunda (cat de cat)apoi se coace intr-o tava de teflon fara ulei pe ambele parti


Pieptul de curcan (initial se pune de pui dar eu am luat de curcan,ne place mai mult)se taie fasii subtiri se sareaza se pipereaza se pune boia de ardei si se amesteca bine apoi se prajesc in ulei sa fie bine crocante


Varza se toaca marunt si se amesteca cu putin sare


Se face maioneza(eu o prefer pe cea facut in casa)se amesteca cu smantana si usturoiul zdrobit la final


catravetele murat se taie fasii pe lung


la fel si gogosarul murat rosu


Cartofii se curata si se taie apoi se prajesc in mult ulei bine incins


Cand avem toate pregatite incepem pregatirea shaormei


Se ia o lipie se pun 2 linguri de maioneza ,apoi se pun fasiile de curcan prajite,cartofi pai,castravetele murat si gogosarul ,ketchup si salata verde apoi se ruleaza cat de cat mai strans


Se prinde la un capat cu folie de aluminiu si se serveste


Se decoreaza pe platou dupa bunul plac




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (115)

ela 1

03.06.2010, 01:17

si la mine a tipat acum paznicul de acasa ca am inebunit cu calculatorul asta noapte buna,mihaela

mena29 1

03.06.2010, 01:24

Noapte buna Ela

Gurmanzii 1

13.01.2011, 23:04

Super bine arata.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
"Bamyah"-Mancare de bame cu carne de vita-specific arabeasca