Shaorma cu ton

de Andreea Caroline in Ton, 8 Sep 2015 | 1974 vizualizari

 

Shaorma este o mancare arabeasca care are la baza carnea alaturi de legume si sos si totul invelit intr-o foaie de pita.
In ziua de astazi insa modalitatile de a prepara o shaorma sunt nelimitate ... dupa gustul fiecaruia.
Noi de obicei cand preparam in casa shaorma punem carne din piept de pui sau de porc insa de aceasta data am ales sa o fac cu ton. Rezultatul: o shaorma delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 3 lipii
  • 100 g mix salata
  • 140 g porumb dulce
  • 105 g ton in ulei de masline
  • 1\4 ardei rosu/verde
  • 4 castraveciori murati
  • 50 g masline negre
  • 3 linguri cu maioneza
  • 3 rosii
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma cu ton:

Pregatim ingredientele:


Salata o spalam sub jet de apa rece, o uscam cu ajutorul unui prosop de hartie.


Intr-un bol punem tonul scurs de uleiul din conserva impreuna cu porumbul dulce scurs de apa din conserva. Presaram putina sare si amestecam.


Ardeiul il spalam si il feliem fasii subtiri .


Castraveciorii murati ii trecem sub jet de apa rece, taiem capetele si apoi ii taiem fasii.


Maslinele negre, fara samburi le taiem in doua pe lung.


Rosiile le spalam si le taiem cuburi .


Pregatim o tigaie antiaderenta. Punem la foc iute. Cand tigaia s-a incins, punem o lipie cat sa o incalzim pe ambele parti .


Punem lipia pe planul de lucru. Intindem pe intreaga suprafata o lingura cu maioneza. Punem un strat de salata,apoi amestec de ton si porumb,ardeiul gras, castraveciorii murati, maslinele, cuburile de rosie si presaram sare daca mai este necesar .


Impaturim lipia, o invelim pe jumatate cu folie de plastic si servim.


Pofta buna !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Xandrinne 1

10.09.2015, 00:47

Andreea Caroline 1

11.09.2015, 09:59

Mirela

Andreea Caroline 1

11.09.2015, 09:59

Xandrinne

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Ton sicilian