Shaorma cu ton

de Andreea Caroline in Ton, 8 Sep 2015 | 1478 vizualizari

 

Shaorma este o mancare arabeasca care are la baza carnea alaturi de legume si sos si totul invelit intr-o foaie de pita.
In ziua de astazi insa modalitatile de a prepara o shaorma sunt nelimitate ... dupa gustul fiecaruia.
Noi de obicei cand preparam in casa shaorma punem carne din piept de pui sau de porc insa de aceasta data am ales sa o fac cu ton. Rezultatul: o shaorma delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 3 lipii
  • 100 g mix salata
  • 140 g porumb dulce
  • 105 g ton in ulei de masline
  • 1\4 ardei rosu/verde
  • 4 castraveciori murati
  • 50 g masline negre
  • 3 linguri cu maioneza
  • 3 rosii
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma cu ton:

Pregatim ingredientele: 

Salata o spalam sub jet de apa rece, o uscam cu ajutorul unui prosop de hartie.

Intr-un bol punem tonul scurs de uleiul din conserva impreuna cu porumbul dulce scurs de apa din conserva. Presaram putina sare si amestecam. 

Ardeiul il spalam si il feliem fasii subtiri . 

Castraveciorii murati ii trecem sub jet de apa rece, taiem capetele si apoi ii taiem fasii.

Maslinele negre, fara samburi le taiem in doua pe lung. 

Rosiile le spalam si le taiem cuburi . 

Pregatim o tigaie antiaderenta. Punem la foc iute. Cand tigaia s-a incins, punem o lipie cat sa o incalzim pe ambele parti .

Punem  lipia pe planul de lucru. Intindem pe intreaga suprafata o lingura cu maioneza. Punem un strat de salata,apoi amestec de ton si porumb,ardeiul gras, castraveciorii murati, maslinele, cuburile de rosie si presaram sare daca mai este necesar . 

Impaturim lipia, o invelim pe jumatate cu folie de plastic si servim. 

Pofta buna ! 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Shaorma cu ton-0
Shaorma cu ton-1
Shaorma cu ton-2
Shaorma cu ton-3
Shaorma cu ton-4
Shaorma cu ton-5
Shaorma cu ton-6
Shaorma cu ton-7
Shaorma cu ton-8
Shaorma cu ton-9
Shaorma cu ton-10
Shaorma cu ton-11
Shaorma cu ton-12
Shaorma cu ton-13

COMENTARII (30)

Xandrinne

Xandrinne 1

10.09.2015, 00:47

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

11.09.2015, 09:59

Mirela

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

11.09.2015, 09:59

Xandrinne

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!