Shaorma de casa

de Ancutsa in Pui, 3 Iun 2016 | 2727 vizualizari

 

Anul trecut am pus pe blog aceasta shaorma de casa, asa ca m-am gandit sa o impartasesc acum si cu voi.

 

INGREDIENTE

  • Pentru Lipii:
  • 2 lingurite garant pentru aluaturi dospite;
  • 150 g faina;
  • 100 ml apa;
  • 1/2 lingurita sare;
  • 1 lingura ulei
  • Pentru shaorma:
  • Putina maioneza;
  • 1 rosie;
  • Cateva frunze de salata;
  • Cateva frunze de ceapa verde;
  • 2 cartofi prajiti;
  • 2 copanele de pui gatit la cuptor taiat felii;
  • Piper mozaic;
  • Si orice mai doriti, eu am pus si masline si ketchup dulce;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma de casa:

Se dau la cuptor copanele de pui intr-o tava cu ulei, putina apa si condimente dupa gust, eu am folosit sare si piper. Se lasa la foc potrivit pana se patrund bine.

 

Intre timp, se prajesc cartofii.

 

Se pregatesc lipiile: se pune faina cu garantul intr-un castronel si se amesteca impreuna cu sarea. Se face o adancitura si se adauga apa. Se framanta ca pe un aluat de paine. Daca nu aveti garant, folositi drojdie.

Nu se lasa la crescut.

Se taie aluatul in 4 portii si se intinde fiecare lipie cu sucitorul cat mai subtire.

 

Intr-o tigaie teflonata incinsa, fara ulei, se prajeste fiecare lipie cate 1 minut pe fiecare parte. Se scoate pe o farfurie si se acopera cu un prosop de bucatarie, sa nu se intareasca.

 

Asezonati rosiile cu putina sare si piper mozaic, pentru a le da mai multa savoare. Puteti pune apoi toate ingredientele pe care doriti sa le folositi ca umplutura pentru shaorma pe farfurie, astfel incat fiecare sa-si umple lipia cu ce-i place.

 

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/03/shaorma-de-casa.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma de casa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Shaorma cu de toate