Shaorma de casa

de ancutsa in Pui, 3 Iun 2016 | 856 vizualizari

 

Anul trecut am pus pe blog aceasta shaorma de casa, asa ca m-am gandit sa o impartasesc acum si cu voi.

 

INGREDIENTE

  • Pentru Lipii:
  • 2 lingurite garant pentru aluaturi dospite;
  • 150 g faina;
  • 100 ml apa;
  • 1/2 lingurita sare;
  • 1 lingura ulei
  • Pentru shaorma:
  • Putina maioneza;
  • 1 rosie;
  • Cateva frunze de salata;
  • Cateva frunze de ceapa verde;
  • 2 cartofi prajiti;
  • 2 copanele de pui gatit la cuptor taiat felii;
  • Piper mozaic;
  • Si orice mai doriti, eu am pus si masline si ketchup dulce;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma de casa:

Se dau la cuptor copanele de pui intr-o tava cu ulei, putina apa si condimente dupa gust, eu am folosit sare si piper. Se lasa la foc potrivit pana se patrund bine.

 

Intre timp, se prajesc cartofii.

 

Se pregatesc lipiile: se pune faina cu garantul intr-un castronel si se amesteca impreuna cu sarea. Se face o adancitura si se adauga apa. Se framanta ca pe un aluat de paine. Daca nu aveti garant, folositi drojdie.

Nu se lasa la crescut.

Se taie aluatul in 4 portii si se intinde fiecare lipie cu sucitorul cat mai subtire.

 

Intr-o tigaie teflonata incinsa, fara ulei, se prajeste fiecare lipie cate 1 minut pe fiecare parte. Se scoate pe o farfurie si se acopera cu un prosop de bucatarie, sa nu se intareasca.

 

Asezonati rosiile cu putina sare si piper mozaic, pentru a le da mai multa savoare. Puteti pune apoi toate ingredientele pe care doriti sa le folositi ca umplutura pentru shaorma pe farfurie, astfel incat fiecare sa-si umple lipia cu ce-i place.

 

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/03/shaorma-de-casa.html

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Shaorma de casa-0
Shaorma de casa-1
Shaorma de casa-2
Shaorma de casa-3
Shaorma de casa-4
Shaorma de casa-5

COMENTARII (1)

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

13.06.2016, 22:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!