Pui cu carciofi, ciuperci si curry

de adasev12 in Pui, 14 Mar 2011 | 6899 vizualizari

 

imi tot aduce cineva o gramada de carciofi verzi...imi plac, desi curatatul lor ma omoara....dar sunt mult mai buni decat cei conservati, care sunt si f scumpi( nici nu-i d emirare la cata unca e cu ei, si cat de mult se arunca de fapt din ei...), de data asta am avut vreo 7 buc si nu prea stiam cu ce sa-i combin...vroiam sa fac ceva cu pui...asa ca uite ce a iesit...

P.S. mi-a facut cu ochiul vasul wok....da eu nu am , asa c am gatit in cratita tefal...

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui dezosate
  • 150 g ciuperci congelate crude
  • 7 buc carciofi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • 1 tulpina mica de telina
  • jum  de conserva rosii intregi
  • curry, sare , piper, oregano
  • orez, 2 maini
  • ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu carciofi, ciuperci si curry:

am pus ulei in tigaie la infierbantat si am adaugat carnea taiata cubulete, la prajit putin, apoi am adaugat sare si ceapa. Am mai lasat sa se inmoaie si ceapa, apoi am taiat telina feliute subtiri si am amestecat-o in carne, impreuna cu ciupercile si carciofii taiati la fel, feliute. Am lasat sub capac cu cate putina apa sa se patrunda bine toate.  Cam pe la jumatatea prepararii am adaugat ardeiul taiat fasii mai mari si rosiile din conserva asa intregi ( eu folosesc rosii mici, care oricum se mai desfac in timpul pregatirii), am presarat curry, cam o lingurita rasa si oregano, putin piper, dar nu mult ca oricum o sa fie condimentat de la curry...Se lasa sa  mai fiarba sub capac pana e gata...Se mai adauga cate putina apa, sa nu scada de tot si sa ramana si sos...apoi se stinge focul si se presara patrunjel verde.

Orezul l-am fiert separat in apa cu vegeta si jumatate lingurita de curry...dupa ce a fiert l-am trecut sub jet de apa rece sa nu se lipeasca.

Noi am servit cu castraveti murati....

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu carciofi, ciuperci si curry" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Frigarui de pui cu ciuperci