Shaorma de post

de nadina73 in Mancaruri de post, 25 Iun 2010 | 15646 vizualizari

 

ma tot gandeam cum ar fi o shaorma de post si am inventat asa rapid ceva...................este fantastic de buna ,nici nu ma gandea ca va iesi asa grozava

 

INGREDIENTE

  • pt lipie:
  • faina alba 250 g
  • 1 lingurita sare
  • 10 g drojdie
  • 120 ml apa
  • 20 ml ulei
  • umplutura:
  • snitele de soia 100g
  • delikat 2 lingurite
  • cartofi 2
  • varza proaspata
  • castraveti murati
  • gogosari murati
  • keciup
  • maioneza de post-fasole,gris,faina.............care va place
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma de post:

Se framanta aluatul de lipie apoi se lasa la dospit si crescut. Se coc lipiile intr-o tava de teflon fara ulei.

Cartofii se curata si se prajesc ,se fac cartofi pai

Varza se taie foarte marunt si se amesteca cu putina sare

Castraveti si gogosari se taie fasi lungi si subtiri

Maioneza o faceti din fasole alba sau faina,cartofi ,gris sant mai multe metode depinde care va place

Intr-o craticioara se pune apa sa fiarba cu delikatul iar cand fierbe apa se pun snitelele de soia. Se lasa sa dea 3-4 clocote impreuna dupa care se ia de pe foc si se lasa in apa inca 2 ore (e bine sa le aveti pregatite din timp) Se scot, se scurg bine ,se strange bine snitelul intre palme, apoi se taie fasii subtiri si lungi. Se prajesc in ulei de masline.

Cand avem totul pregatit se poate incepe umplerea shaormei

Se ia o lipie se pune maioneza apoi fasiile de soia prajite ,castraveti murati si gogosari,cartofi pai,varza taiata ,keciup si se ruleaza stans

Am incercat aceasta reteta asa din pura curiozitate dar e grozava si fara carne ,a fost o inventie de a mea dar foarte reusita ,cel putin cei care au gustat-o au ramas inmarmuriti, nu au crezut ca e fara carne.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Shaorma de post-0
Shaorma de post-1
Shaorma de post-2
Shaorma de post-3
Shaorma de post-4
Shaorma de post-5
Shaorma de post-6
Shaorma de post-7
Shaorma de post-8
Shaorma de post-9
Shaorma de post-10
Shaorma de post-11
Shaorma de post-12

COMENTARII (31)

Lau

Lau 1

16.11.2011, 14:15

bun

tiby

tiby 1

16.11.2011, 18:01

super... e foarte buna... merge super si cu ciuperci si soia granule...

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

16.11.2011, 20:46

foarte buna mai ales ca suntem in post

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53