Ghiveci cu legume proaspete

de Bunica in Mancaruri de post, 5 Aug 2016 | 3986 vizualizari

 

Piața e plină de legume. E păcat să nu profităm de ele.După un tur prin piață am venit acasă cu sacoșa plină, preapând un ghiveci foooooarte gustos!

 

INGREDIENTE

  • o ceapă mare galbenă
  • un ardei gras
  • 3 roșii
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi noi
  • o vânătă
  • sare
  • piper
  • o legătură de pătrunjel
  • 3 linguri de măsline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci cu legume proaspete:

Ceapa curățată spălată și tocată mărunt se pune la fiert .

Restul legumelor curățate, spălate se toacă mărunt.

Morcovul îl tăiem rondele.

Vânăta curătată se taie cuburi - mai măricele - se sărează și se lasă 10 min.

Apoi, înainte de a fi pus in cratiță, se spală.

Când ceapa este sticloasă adăugăm restul legumelor,mai puțin rosiile .

Toate legumele se adaugă peste ceapă și lăsăm la fiert până intră furculița in morcovi.

Roșiile curățate de coajă se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Toată compoziția se lasă la fiert 10 minute, adăugăm uleiul, sărăm, piperăm după gust.

La sfârșit adăugăm pătrunjelul, spălat și tocat mărunt.

TIPS-URI

1

După dorită se poate adăuga 2-3 căței de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu legume proaspete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

05.08.2016, 22:00

mirela0911 1

06.08.2016, 17:46

Bun de tot!

Catalina L 1

06.08.2016, 20:02

excelent

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac (bucatarie franceza)