Sirop de catina

de Dya Daniela Andrei in Sirop / Compot, 10 Sep 2014 | 3403 vizualizari

 

Este prima data cand il prepar si am ales sa il fac pentru Bbk. Se apropie sezonul rece, iar pentru imunitate este ideal!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr catina
  • 500 gr miere de albine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de catina:

In primul rand trebuie sa va inarmati cu multa rabdare :) mai ales daca folositi o cantitate mai mare.


Bobitele de catina se curata de codite, cu grija pentru ca se sfarama foarte usor, se spala in apa rece pana ce aceasta din urma ramane perfect limpede, iar bobitele nu mai au printre ele frunzulite ori codite. Dar!, Intamplator mai pot "scapa" cateva :D


Asezam apoi catina intr-o sita si o lasam sa se scurga de apa.


Acum folositi cea mai la indemana metoda:


1. Fie o zdrobiti pur si simplu (cu o furculita de exemplu) si apoi o lasati in sita pentru a se scurge tot sucul (o mai presati din cand in cand)


2. Fie o maruntiti cu ajutorul blenderului si mai apoi procedati la fel ca la primul punct.


si


3. Fie, asa cum am procedat eu, folositi storcatorul de fructe. Cea mai eficienta si rapida metoda, daca ma intrebati pe mine :) Fructele se zdrobesc foarte repede, iar extragerea sucului continut este completa.


Peste sucul astfel obtinut, turnam mierea de albine si omogenizam totul pana la incorporarea completa.


Siropul obtinut il turnam in sticlute mici (de preferat) si se pastreaza la rece pentru maxim 2 saptamani.

TIPS-URI

1

Aici http://www.descopera.ro/natura/10566152-catina-miraculosul-ginseng-romanesc gasiti foarte multe informatii utile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de catina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

deyutzky 1

11.09.2014, 01:14

am facut si eu! e tare tareee bun si sanatos!

Rocsi 1

11.09.2014, 10:18

Este sanatate curata pentru cine consuma asa ceva

Dya Daniela Andrei 1

11.09.2014, 10:24

Pup cu drag!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 21:31

Desert prajitura cu urda si bezea

pe 09.08 la 19:36

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

pe 09.08 la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

pe 09.08 la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Sirop de catina