Sirop de catina

de Dya Daniela Andrei in Sirop / Compot, 10 Sep 2014 | 2164 vizualizari

 

Este prima data cand il prepar si am ales sa il fac pentru Bbk. Se apropie sezonul rece, iar pentru imunitate este ideal!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr catina
  • 500 gr miere de albine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de catina:

In primul rand trebuie sa va inarmati cu multa rabdare :) mai ales daca folositi o cantitate mai mare.


Bobitele de catina se curata de codite, cu grija pentru ca se sfarama foarte usor, se spala in apa rece pana ce aceasta din urma ramane perfect limpede, iar bobitele nu mai au printre ele frunzulite ori codite. Dar!, Intamplator mai pot "scapa" cateva :D


Asezam apoi catina intr-o sita si o lasam sa se scurga de apa.


Acum folositi cea mai la indemana metoda:


1. Fie o zdrobiti pur si simplu (cu o furculita de exemplu) si apoi o lasati in sita pentru a se scurge tot sucul (o mai presati din cand in cand)


2. Fie o maruntiti cu ajutorul blenderului si mai apoi procedati la fel ca la primul punct.


si


3. Fie, asa cum am procedat eu, folositi storcatorul de fructe. Cea mai eficienta si rapida metoda, daca ma intrebati pe mine :) Fructele se zdrobesc foarte repede, iar extragerea sucului continut este completa.


Peste sucul astfel obtinut, turnam mierea de albine si omogenizam totul pana la incorporarea completa.


Siropul obtinut il turnam in sticlute mici (de preferat) si se pastreaza la rece pentru maxim 2 saptamani.

 

TIPS-URI

1

Aici http://www.descopera.ro/natura/10566152-catina-miraculosul-ginseng-romanesc gasiti foarte multe informatii utile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de catina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

deyutzky 1

11.09.2014, 01:14

am facut si eu! e tare tareee bun si sanatos!

Rocsi 1

11.09.2014, 10:18

Este sanatate curata pentru cine consuma asa ceva

Dya Daniela Andrei 1

11.09.2014, 10:24

Pup cu drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sirop de catina