Sirop de catina

de Dya Daniela Andrei in Sirop / Compot, 10 Sep 2014 | 1655 vizualizari

 

Este prima data cand il prepar si am ales sa il fac pentru Bbk. Se apropie sezonul rece, iar pentru imunitate este ideal!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr catina
  • 500 gr miere de albine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de catina:

In primul rand trebuie sa va inarmati cu multa rabdare :) mai ales daca folositi o cantitate mai mare.

Bobitele de catina se curata de codite, cu grija pentru ca se sfarama foarte usor, se spala in apa rece pana ce aceasta din urma ramane perfect limpede, iar bobitele nu mai au printre ele frunzulite ori codite. Dar!, Intamplator mai pot "scapa" cateva :D

Asezam apoi catina intr-o sita si o lasam sa se scurga de apa.

Acum folositi cea mai la indemana metoda:

1. Fie o zdrobiti pur si simplu (cu o furculita de exemplu) si apoi o lasati in sita pentru a se scurge tot sucul (o mai presati din cand in cand)

2. Fie o maruntiti cu ajutorul blenderului si mai apoi procedati la fel ca la primul punct.

si

3. Fie, asa cum am procedat eu, folositi storcatorul de fructe. Cea mai eficienta si rapida metoda, daca ma intrebati pe mine :) Fructele se zdrobesc foarte repede, iar extragerea sucului continut este completa.

Peste sucul astfel obtinut, turnam mierea de albine si omogenizam totul pana la incorporarea completa.

Siropul obtinut il turnam in sticlute mici (de preferat) si se pastreaza la rece pentru maxim 2 saptamani.

 

TIPS-URI

1

Aici http://www.descopera.ro/natura/10566152-catina-miraculosul-ginseng-romanesc gasiti foarte multe informatii utile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de catina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Sirop de catina-0
Sirop de catina-1
Sirop de catina-2
Sirop de catina-3
Sirop de catina-4
Sirop de catina-5
Sirop de catina-6
Sirop de catina-7
Sirop de catina-8
Sirop de catina-9
Sirop de catina-10

COMENTARII (19)

deyutzky

deyutzky 1

11.09.2014, 01:14

am facut si eu! e tare tareee bun si sanatos!

Rocsi

Rocsi 1

11.09.2014, 10:18

Este sanatate curata pentru cine consuma asa ceva

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

11.09.2014, 10:24

Pup cu drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!