Sirop de menta

de Lau in Dulciuri, 9 Iun 2011 | 3440 vizualizari

 

reteta o am de la lia

 

INGREDIENTE

  • 200 g menta
  • 1,5 l apa
  • 1 kg zahar
  • 2 linguri miere
  • colorant alimentar( optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de menta:

spalam frunzele sub un jet de apa rece


intr-o oala se pune apa cu zaharul la fiert si cand s-a topit zaharul se adauga frunzele de menta


acoperim cu capacul si lasam cca 5 min sa infuzeze,sa isi schimbe culoarea din verde intens in galbui,dupa care scoatem frunzele cu o paleta


adaugam mierea,punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic 4 ore,pana siropul se ingroasa bine,


facem testul exact cum procedam la dulceata,


cand este bine legat adaugam putin colorant verde si mai lasam sa fiarba 2-3 clocote,oprim focul


pregatim recipiente (sticle sau borcane)si turnam siropul printr-o sita deasa,


cand s-a racit punem capacele si etichetam

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

LUK 1

09.06.2011, 18:04

Lau 1

09.06.2011, 21:02

va multumesc

mihaelar63 1

16.06.2011, 08:16

Pun reteta la favorite
Multumesc , demult cautam asa ceva

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura amandina