Sirop de papadie

de _Alina_ in Sirop / Compot, 20 Mai 2013 | 10905 vizualizari

 

Papadia (Taraxacum officinale) este o planta cu multiple intrebuintari medicinale. Organe diferite ale plantei sunt folosite in tratarea afectiunilor biliare si hepatice. De expemplu, radacinile (crude sau uscate) au efect depurativ, de stimulare a digestiei, sudorific si diuretic, fiind considerate un mijloc excelent de fluidizare a sangelui ingrosat.
Siropul din flori de papadie este benefic in curele de detoxifiere si un excelent fortifiant al sistemului imunitar.

 

INGREDIENTE

  • 400 g inflorescente de papadie
  • 600 g zahar
  • 450 ml apa
  • zeama de la 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de papadie:

1. Spalam inflorescentele de papadie in mai multe ape si le lasam la scurs intr-o sita.  

2. Amestecam zaharul cu apa si cu zeama de lamaie si le punem la fiert (intr-o oala neaderenta) la foc potivit pana cand lichidul scade la 65-70 % din cantitatea initiala, iar la suprafata apar bule.

3. Oprim focul, punem florile de papadie si lasam asa pentru 2-3 ore.

4. Strecuram lichidul, stoarcand bine fiecare picatura ramasa in inflorescente si il punem la fiert din nou, de data aceasta pana cand lichidul se ingroasa si scade cam pana 40-50 % din cantitatea initiala.  Va trebui sa obtineti un sirop gros, apropiat de conistenta mierii. Este recomandat sa se consume 1lgt/zi.     
   

Nota!

1. Siropul este putin amarui datorita anumitor compusi care se gasesc in partile verzi ale plantei, daca il doriti dulce puteti folosi doar florile (partea galbena).

2. Folositi inflorescentele imediat dupa ce le-ati cules, eu le-am lasat de seara pana dimineata in frigider si s-au inchis.

3. Culegeti plantele din locuri nepopulate, nepoluate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de papadie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Teo 1

20.05.2013, 23:22

ai dreptate, face minuni papadia!siropul tau seamana cu mierea!

_Alina_ 1

21.05.2013, 10:00

Tare ma bucur ca va e pe plac! va multumesc pentru aprecieri!

_Alina_ 1

21.05.2013, 10:01

Mihaela, am avut o tentativa sa fac dupa reteta Mariei Treben, dar m-am razgandit si am facut cum am considerat ca-i mai bine.

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Friptura de curcan cu sos de gutui
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema cu legume si carne de pui

ieri la 19:24

Gogosari in sos de mustar

ieri la 18:42

Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 21:27

Cartofi in crusta de sare la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 20:03

RETETA RECOMANDATA
Miere de papadie