Sirop de soc (pentru iarnă)

de botcrina in Bauturi, 9 Iun 2012 | 24778 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg zahăr
  • 3 l apă
  • 1 lămâie
  • 2 plicuri sare de lămâie, de 8 g fiecare
  • 30 de flori de soc
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de soc (pentru iarnă):

Punem apa cu zahărul, lămâia şi sarea de lămâie la fiert, lăsăm până dă de 3-4 ori în clocot.


Luăm oala de pe foc, apoi aşteptăm să se răcească bine.


Spălăm florile de soc, le rupem codiţele, apoi le punem în siropul de mai sus.


Trebuie să stea aşa 2-3 zile.


În a treia zi strecurăm siropul şi îl punem în sticle.


Se păstrează la loc uscat, răcoros şi umbros.


Este un deliciu, încercaţi şi o să vă convingeţi!!!

 

TIPS-URI

1

se serveşte cu apă plată sau minerală

2

atunci când îl serviţi puteţi să mai adăugaţi lămâie stoarsă

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de soc (pentru iarnă)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Alinutza80 1

09.06.2012, 21:07

alinutzika 1

09.06.2012, 22:43

si eu am pus mult sticle de sirop anul trecut...

delia64 1

25.05.2014, 23:02

Maine fac si eu , am fost la tara si am adus soc !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Sirop de soc si salcam