Sirop de soc (pentru iarnă)

de botcrina in Bauturi, 9 Iun 2012 | 24899 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg zahăr
  • 3 l apă
  • 1 lămâie
  • 2 plicuri sare de lămâie, de 8 g fiecare
  • 30 de flori de soc
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de soc (pentru iarnă):

Punem apa cu zahărul, lămâia şi sarea de lămâie la fiert, lăsăm până dă de 3-4 ori în clocot.


Luăm oala de pe foc, apoi aşteptăm să se răcească bine.


Spălăm florile de soc, le rupem codiţele, apoi le punem în siropul de mai sus.


Trebuie să stea aşa 2-3 zile.


În a treia zi strecurăm siropul şi îl punem în sticle.


Se păstrează la loc uscat, răcoros şi umbros.


Este un deliciu, încercaţi şi o să vă convingeţi!!!

 

TIPS-URI

1

se serveşte cu apă plată sau minerală

2

atunci când îl serviţi puteţi să mai adăugaţi lămâie stoarsă

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de soc (pentru iarnă)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Alinutza80 1

09.06.2012, 21:07

alinutzika 1

09.06.2012, 22:43

si eu am pus mult sticle de sirop anul trecut...

delia64 1

25.05.2014, 23:02

Maine fac si eu , am fost la tara si am adus soc !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu Pomelo
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

RETETA RECOMANDATA
Sirop de soc si salcam