Sirop de Trandafir

de Dya Daniela Andrei in Sirop / Compot, 25 Mai 2016 | 685 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr petale de trandafir
  • 10 gr sare de lamaie
  • 1 litru de apa plata
  • 700 gr zahar tos
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de Trandafir:

Petalele de trandafir se curata si se spala in apa rece.

Intr-o craticioara (cu baza dubla), de inox, se pune apa la fiert.

Cand aceasta da in clocot, se presara petalele de trandafir si se fierb 10-15 minute.

Se adauga sarea de lamaie (lichidul initial verde, va deveni rosu).

Se strecoara lichidul (ori se scot toate petalele) si se pune din nou la fiert, adaugandu-se si zaharul.

Siropul se fierbe pana ce ajunge la consistenta dorita.

Se toarna apoi in sticle si se pastreaza intr-un loc racoros.

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi pentru prepararea bauturilor racoritoare (cu apa minerala carbogazoasa) sau pentru prepararea diverselor deserturi (ca topping).

2

Pregatiti siropul cat mai curand posibil dupa culegerea petalelor. (Altfel se ofilesc/usuca )

RETETA IN IMAGINI

Sirop de Trandafir-0
Sirop de Trandafir-1
Sirop de Trandafir-2
Sirop de Trandafir-3
Sirop de Trandafir-4
Sirop de Trandafir-5
Sirop de Trandafir-6
Sirop de Trandafir-7
Sirop de Trandafir-8
Sirop de Trandafir-9
Sirop de Trandafir-10
Sirop de Trandafir-11
Sirop de Trandafir-12
Sirop de Trandafir-13
Sirop de Trandafir-14
Sirop de Trandafir-15

COMENTARII (17)

ancutsa

ancutsa 1

26.05.2016, 21:37

Arata tare bine!

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

27.05.2016, 23:03

Multumesc!

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

28.05.2016, 09:29

se pot folosi petale de la orice trandafiri din curte? rosii, roz? sau este un anumit tip de trandafiri?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!