Sirop de trandafiri

de mimmi in Sirop / Compot, 12 Aug 2011 | 5812 vizualizari

 

Siropul de trandafiri este atat de aromat incat in zilele caniculare va fi o adevarata incantare, servit intr-un pahar cu apa rece cu gheata.

 

INGREDIENTE

  • 25 boboci de trandafiri,
  • 1 l apa + 1 pahar apa,
  • 1 kg zahar,
  • 1 lingura sare de lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de trandafiri:

Preparare sirop de trandafiri:

Punem intr-o oala petalele de trandafiri, adaugam peste ele o lingura cu sare de lamaie si le frecam bine bine sa iasa culoarea si aroma din petale. Adaugam 1 pahar cu apa si lasam sa dea un clocot. Acoperim oala cu un capac. Punem la fiert 1 l apa cu 1 kg de zahar,dupa ce s-a legat siropul adaugam petalele de trandafiri cu tot cu sucul pe care l-au lasat. Lasam sa dea cateva clocote, pana se leaga din nou siropul dupa care oprim focul si lasam totul la racit.

Strecuram siropul si il distribuim in sticle sterilizate. Tinem sticlele la loc racoros.

Acum putem savura acest sirop de trandafiri aromat cu apa plata, apa minerala si multa gheata !

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

vergi 1

14.08.2011, 18:26

ce parfumat trebuie sa fie

marya 1

16.08.2011, 23:35

o idee extraordinara.am facut dulceata de trandafiri si a fost un succes.voi incrca si siropul.
multumesc pentru reteta.

mimmi 1

18.08.2011, 13:40

Parfumat si foarte aromat !
Sa-ti fie de folos Marya !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sirop de menta