Sirop de trandafiri

de mimmi in Sirop / Compot, 12 Aug 2011 | 3962 vizualizari

 

Siropul de trandafiri este atat de aromat incat in zilele caniculare va fi o adevarata incantare, servit intr-un pahar cu apa rece cu gheata.

 

INGREDIENTE

  • 25 boboci de trandafiri,
  • 1 l apa + 1 pahar apa,
  • 1 kg zahar,
  • 1 lingura sare de lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de trandafiri:

Preparare sirop de trandafiri:


Punem intr-o oala petalele de trandafiri, adaugam peste ele o lingura cu sare de lamaie si le frecam bine bine sa iasa culoarea si aroma din petale. Adaugam 1 pahar cu apa si lasam sa dea un clocot. Acoperim oala cu un capac. Punem la fiert 1 l apa cu 1 kg de zahar,dupa ce s-a legat siropul adaugam petalele de trandafiri cu tot cu sucul pe care l-au lasat. Lasam sa dea cateva clocote, pana se leaga din nou siropul dupa care oprim focul si lasam totul la racit.


Strecuram siropul si il distribuim in sticle sterilizate. Tinem sticlele la loc racoros.


Acum putem savura acest sirop de trandafiri aromat cu apa plata, apa minerala si multa gheata !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

vergi 1

14.08.2011, 18:26

ce parfumat trebuie sa fie

marya 1

16.08.2011, 23:35

o idee extraordinara.am facut dulceata de trandafiri si a fost un succes.voi incrca si siropul.
multumesc pentru reteta.

mimmi 1

18.08.2011, 13:40

Parfumat si foarte aromat !
Sa-ti fie de folos Marya !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Sirop de visine la rece