Sirop de vişine

de diaconta in Sirop / Compot, 22 Iun 2012 | 15570 vizualizari

 

Ca în fiecare an am pregatit vişinele pentru prăjituri,pe care le pun după reţeta de aici :http://www.bucataras.ro/retete/visine-in-conserva-pentru-prajituri-22857.html , o reţetă pe care v-o recomand cu toată încrederea.Sunt atât de bune,seamănă cu vişinele confiate.Si pentru că după ce le-am aşezat în borcane,mi-a rămas cam mult sirop,l-am fiert şi l-am pus în sticle.Am văzut reţeta la Miuţa,doar că eu am pus mai puţin zahăr,anul acesta vişinele sunt destul de dulci.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg de vişine( cantarite cu tot cu samburi)
  • 2 kg de zahar
  • 2 tablete de aspirina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de vişine:

Visinele se spala,li se scot sâmburii.Se pune zaharul peste ele si se lasa cam 24 de ore.Se mai amesteca din cand in cand ca sa se topeasca zaharul.

Cand zaharul este topit complet,visinele se aseaza in borcane, ,se pune deasupra sirop si ½ rableta aspirina.Se închid cu capacele si se pun in camara.

Pentru ca a ramas suficient sirop,l-am pus sa fiarba la foc foarte mic 15 minute.

Farâmitam 2 tablete de aspirina si le punem in sirop.

Il punem asa fierbinte în sticle.Eu pun un cutit sub sticla ca sa nu se crape si sa risipim bunatate de sirop.

Inchidem sticlele si le acoperim cu ceva ca sa stea la cald si sa se raceasca lent.

Se poate consuma cu apa,dar eu îl folosesc foarte mult la deserturi,pentru jeleuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Sim0na 1

23.06.2012, 23:07

Anul asta am fost tare puturoasa... sper sa mai apuc ceva visine... macar sa congelez desi reteta ta cu visine conservate suna mai bine!

diaconta 1

23.06.2012, 23:21

Poliana,primesti

diaconta 1

23.06.2012, 23:22

Sim0 ,pleaseeeeeeee incearca-le pe cele conservate,sigur n-o sa-ti para rau

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sirop de visine cu menta