Sirop de visine la rece

de reisnaor_2006 in Sirop / Compot, 21 Iun 2017 | 6958 vizualizari

 

In fiecare an, visinii mei din gradina, sapte la numar, produc fructe fara numar. Dulceata, prajituri le incerc pe toate, dau la vecini, m-am gandit sa fac si un sirop. Produsul final a compensat.........iara visine, ce sa mai fac cu ele.........

 

INGREDIENTE

  • 3 kg de visine
  • 2,4  kg zahar
  • 3 aspirine
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de visine la rece:

Am cules 3 kg de visine frumoase si carnoase:))). Le-am pus intr-un castron cu apa rece si le-am lasat 10 minute ca sa iasa viermisorii din ele. Cand sunt curate, se clatesc din nou,scoatem samburii si se pun intr-un castron mai mare. Deasupra am pus zaharul, aspirina pisata si le-am lasat 24 de ore la loc racoros, pana s-a topit tot zaharul.


Din cand in cand, mai amestecam in visine fara sa le zdrobim. Dupa ce s-a topit zaharul, strecuram siropul si il turnam in sticle pe care, in prealabil, le-am sterilizat. Sticlele capsate le depozitam in pivnita, camara unde avem loc racoros.

 

TIPS-URI

1

Visinile ramase le putem pune in borcane si pot fi folosite la prajituri, deserturi.

2

Siropul se poate face si fara aspirina, va sta pe iarna.

3

La fiecare kg de visine, am pus 800 de grame de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de visine la rece" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

kytz 1

22.06.2017, 07:54

Bun!🍒🍒🍒

dantes 1

22.06.2017, 12:42

Bun!

miki_a 1

24.06.2017, 13:39

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

10060 puncte

Constelatialeu

8830 puncte

Lau

Lau 9

8350 puncte

Andreea Caroline

7840 puncte

mihaelar63

6880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

RETETA RECOMANDATA
Sirop de trandafiri