Sirop de visine la rece

de reisnaor_2006 in Sirop / Compot, 21 Iun 2017 | 3939 vizualizari

 

In fiecare an, visinii mei din gradina, sapte la numar, produc fructe fara numar. Dulceata, prajituri le incerc pe toate, dau la vecini, m-am gandit sa fac si un sirop. Produsul final a compensat.........iara visine, ce sa mai fac cu ele.........

 

INGREDIENTE

  • 3 kg de visine
  • 2,4  kg zahar
  • 3 aspirine
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de visine la rece:

Am cules 3 kg de visine frumoase si carnoase:))). Le-am pus intr-un castron cu apa rece si le-am lasat 10 minute ca sa iasa viermisorii din ele. Cand sunt curate, se clatesc din nou,scoatem samburii si se pun intr-un castron mai mare. Deasupra am pus zaharul, aspirina pisata si le-am lasat 24 de ore la loc racoros, pana s-a topit tot zaharul.


Din cand in cand, mai amestecam in visine fara sa le zdrobim. Dupa ce s-a topit zaharul, strecuram siropul si il turnam in sticle pe care, in prealabil, le-am sterilizat. Sticlele capsate le depozitam in pivnita, camara unde avem loc racoros.

 

TIPS-URI

1

Visinile ramase le putem pune in borcane si pot fi folosite la prajituri, deserturi.

2

Siropul se poate face si fara aspirina, va sta pe iarna.

3

La fiecare kg de visine, am pus 800 de grame de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de visine la rece" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

kytz 1

22.06.2017, 07:54

Bun!🍒🍒🍒

dantes 1

22.06.2017, 12:42

Bun!

miki_a 1

24.06.2017, 13:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Visine la borcan