Sirop de zmeura

de mirela0911 in Sirop / Compot, 5 Iul 2011 | 34423 vizualizari

 

O bunatate de sirop, iese un suc jos palaria.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg zmeura
  • 700g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de zmeura:

Se pune zmeura in strecuratoare si se spala sub un jet usor de apa. Se lasa sa se scurga de apa si se pune intr-o oala pe foc. Se lasa sa dea cateva clocote, amestecand din cand in cand dupa care se ia de pe foc si se lasa la racit.

Pt.a stoarce siropul din zmeura am folosit robotul de bucatarie care are un accesoriu pt. asa ceva. Altfel, se foloseste un tifon in care se pune zmeura cat de cat racita si se apasa si se strange tifonul pana raman doar semintele. 

Siropul obtinut se pune la foc impreuna cu zaharul si se fierbe aproximativ 30 minute la foc potrivit. Se pune in recipiente de sticla bine inchise si se pastreaza la frigider. 

Pentru o perioada de timp mai mare de pastrare, siropul se pune in borcane (sticle) sterilizate, se inchid bine si se pun la caldurica in paturi pana se racesc.

Mie mi-a iesit 750 ml sirop de zmeura care viata lunga nu va avea la noi.

Se serveste cu apa minerala! Este foarte bun si aromat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sirop de soc