Compot de caise

de Rocsi in Sirop / Compot, 16 Iul 2010 | 4145 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg caise( dar sa nu fie coapte prea tare)
  • 20 linguri de zahar
  • apa
  • putin conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de caise:

Caisele se pun sub jetul de apa si se spala din abundenta.

In borcane de 800 de gr se pun cate 4 caise (mie mi-a iesit 10 borcane de asta am si specificat cantitatea de zahar,pentru ca pun 2 linguri la borcan...este suficient).

Se ia un borcan tot de 800 gr,si se umplu cam 9 borcane cu apa ,care se pun intr-o oala.

petse apa se pun cele 20 de linguri de zahar.

se pune oala pe foc si se face siropul,pana ce se topeste zaharul.

cand acesta s-a topit se distribuie in borcane peste caise.

deasupra se pune cate un strop de conservant si se inchid bine capacele.

intr-o oala mai larga se pune apa cam pe 3 sferturi,se inveleste fiecare borcan in hartie,se aseaza in oala cu apa si se pun  la sterilizat cam 50-60 min.deasupra borcanelor se pune si un prosop de bucatarie.

se sterilizeaza la foc potrivit.

cand sunt gata se inchide aragazul,se lasa acolo in oala pana a2a zi.

apoi se dau la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Bucataras Medi 1

17.07.2010, 16:18

la i9arna vin si eu la tine sa-mi dai un borcan........................

nadina73 1

17.07.2010, 17:04

harnicuta ca o furnicuta pt iarnasi 5 furcu

Rocsi 1

17.07.2010, 18:31

nu tre sa furi medi doar ceri si iti dau eu...ei fac si eu asa cate putin nadina

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Compot de caise