Sirop de zmeura

de mirela0911 in Sirop / Compot, 5 Iul 2011 | 34593 vizualizari

 

O bunatate de sirop, iese un suc jos palaria.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg zmeura
  • 700g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de zmeura:

Se pune zmeura in strecuratoare si se spala sub un jet usor de apa. Se lasa sa se scurga de apa si se pune intr-o oala pe foc. Se lasa sa dea cateva clocote, amestecand din cand in cand dupa care se ia de pe foc si se lasa la racit.

Pt.a stoarce siropul din zmeura am folosit robotul de bucatarie care are un accesoriu pt. asa ceva. Altfel, se foloseste un tifon in care se pune zmeura cat de cat racita si se apasa si se strange tifonul pana raman doar semintele. 

Siropul obtinut se pune la foc impreuna cu zaharul si se fierbe aproximativ 30 minute la foc potrivit. Se pune in recipiente de sticla bine inchise si se pastreaza la frigider. 

Pentru o perioada de timp mai mare de pastrare, siropul se pune in borcane (sticle) sterilizate, se inchid bine si se pun la caldurica in paturi pana se racesc.

Mie mi-a iesit 750 ml sirop de zmeura care viata lunga nu va avea la noi.

Se serveste cu apa minerala! Este foarte bun si aromat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop de zmeura, la rece