Sirop din flori de salcam

de - TABITA - in Sirop / Compot, 31 Mai 2013 | 1944 vizualizari

 

Pentru ca imi place foarte mult salcamul, am vrut sa incerc si eu acest preparat.
Multumesc Cris pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • 400 g flori proaspete de salcam
  • 500 ml apa
  • 300 g zahar
  • 1/2 lamaie (1 lingurita sare de lamaie)
  • 1 plic zahar vanilat (baton de vanilie)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din flori de salcam:

Florile de salcam se desprind de pe ciorchine. Se clatesc in cateva ape.


Se pune apa pe foc si cand da in clocot se adauga floarea.


Se lasa la fiert vreo 20 de minute. Se opreste focul si se lasa la macerat pana a doua zi.


Se strecoara siropul. Se adauga zaharul, sucul de lamaie si vanilia. Se fierbe la foc mare cam 20 de minute. Se indeparteaza spuma. Apoi se lasa sa fiarba la foc mic pana scade la jumatate.


Siropul se toarna cald in sticle,dupa care se inchid ermetic.


Se se pun intre paturi 1-2 zile, pana se racesc complet.


Pentru a nu plesni, sticlele se incalzesc in prealabil sau se aseaza sub fundul sticlei lama unui cutit plat.

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu apa minerala sau plata, cu cuburi de gheata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

- TABITA - 1

31.05.2013, 22:03

Multumesc Rocsi

gio 1

02.06.2013, 01:26

- TABITA - 1

02.06.2013, 10:59

Gio

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Visine la borcan