Sirop din flori de salcam

de Tabita _ in Sirop / Compot, 31 Mai 2013 | 2747 vizualizari

 

Pentru ca imi place foarte mult salcamul, am vrut sa incerc si eu acest preparat.
Multumesc Cris pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • 400 g flori proaspete de salcam
  • 500 ml apa
  • 300 g zahar
  • 1/2 lamaie (1 lingurita sare de lamaie)
  • 1 plic zahar vanilat (baton de vanilie)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din flori de salcam:

Florile de salcam se desprind de pe ciorchine. Se clatesc in cateva ape.


Se pune apa pe foc si cand da in clocot se adauga floarea.


Se lasa la fiert vreo 20 de minute. Se opreste focul si se lasa la macerat pana a doua zi.


Se strecoara siropul. Se adauga zaharul, sucul de lamaie si vanilia. Se fierbe la foc mare cam 20 de minute. Se indeparteaza spuma. Apoi se lasa sa fiarba la foc mic pana scade la jumatate.


Siropul se toarna cald in sticle,dupa care se inchid ermetic.


Se se pun intre paturi 1-2 zile, pana se racesc complet.


Pentru a nu plesni, sticlele se incalzesc in prealabil sau se aseaza sub fundul sticlei lama unui cutit plat.

TIPS-URI

1

Se serveste cu apa minerala sau plata, cu cuburi de gheata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Tabita _ 1

31.05.2013, 22:03

Multumesc Rocsi

gio 1

02.06.2013, 01:26

Tabita _ 1

02.06.2013, 10:59

Gio

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Brioche cu crema de patiserie
  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Visine in conserva pentru prajituri