Slaninuta de casa

de asubana in Porc, 10 Mar 2011 | 4488 vizualizari

 

Anul acesta am incercat sa fac ceva traditional si am avut putine emotii pentru ca am avut o cantitate mai mare si imi era frica sa nu cumva sa imi dea de gres...si uite cum mi-a iesit....mentionez ca am facut asta in sezon de iarna..

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati potrivite de slaninuta
  • moare de pe varza (optional)
  • 1l vin alb de masa
  • 6 catei usturoi facuti mujdei, o parte de mujdei se pastreaza pentru uns slaninuta
  • 1 lingurita boia dulce
  • foi de dafin
  • cimbru uscat
  • sare mare de bucatarie
  • piper boabe
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slaninuta de casa:

Inainte de toate am lasat toata carnea la sarat vreo 3 zile,slaninuta de obicei isi ia sare cat are nevoie (sare mare de bucatarie) ,am ales 4 bucati de slaninuta care sa aiba si carnita pe ele, intr-o oala mai mare unde sa fie adaugate toate ingredientele mentionate mai sus si am acoperit cu suficenta apa pentru ca sa nu fiu nevoita sa invart in oala pentru ca nu este indicat ca se farama slaninuta. Se face proba cu scobitoarea sau cu un bat de ala de frigarui.


Am scos slaninuta fiarta intr-o strecuratoare si am lasato sa se raceasca pe balcon intr-o tava pe un serveteșl de bucatarie.


Dupa ce s-a racit bine si s-a intarit slaninuta am unso cu mujdeiul de usturoi ramas, cu boia dulce, iute si 2 cu cimbru macinat chiar si patrunjel uscat da bine.Se lasa iarasi pe balcon pana dimineata cu cat sta mai mult cu atat se fac mai bune. Astfel mi-au iesit 2 bucati cu boia,una iute,una dulce si 2 cu cimbru si usturoi.


Se feliaza si se servesc pe plaout traditional cu teleme,cas de oi sau braza sarata framantata, ceapa rosie si un paharel de tuica de casa binenteles.


Pofta buna!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Slaninuta de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

LUK 1

11.03.2011, 23:22

tare buna

mamaieelena 1

14.03.2011, 00:13

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 21:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Jambon de porc la cuptor