Smantanele

de Brindusa in Prajituri, 9 Noi 2010 | 1826 vizualizari

 

Prajiturile copilariei mele. Bombe calorice. Da' va zic eu ca merita.

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan de 400 ml smantana
  • acelasi borcan cu ulei (de floarea soarelui, sau alt ulei fara aroma)
  • 1 pachetel praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1lingura esenta de vanilie facuta in casa (sau 2 pachetele de zahar vanilinat)
  • 750 g faina 000 
  • 400 g rahat, taiat cubulete mic
  • zahar pudra pentru pus pe deasupra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Smantanele:

Amesteca smantana cu uleiul intr-un castron incapator. Adauga praful de copt, sarea si vanilia.Amesteca. Cerne faina si adauga cam 500g. Amesteca. Mai adauga faina, pana cand coca prinde consistenta, e moale, dar se poate intinde. Pune coca in frigider cam 4-5 ore. Daca te grabesti pune-o in congelator 30 minute.


Incalzeste cuptorul la 180 C. Presara masa cu faina si intinde 1/2 din coca intr-o foaie mai mult lunga decat lata si nu foarte groasa. Langa una din laturi presara rahat. Ruleaza foaia incet, ca sa nu se rupa. Taie sulul in felii de 4-5 cm.


Pune feliile in tava neunsa, lasand putin loc intre ele. Coace cam 20 minute, pana se intaresc si se rosesc putin. Cat sunt calde presara-le cu zahar pudra.


Se mananca reci.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Smantanele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

divainbucatarie 1

10.11.2010, 13:18

Pasiune pentru bucatarie 1

10.11.2010, 18:06

foarte bune,vreau si eu

Brindusa 1

10.11.2010, 18:18

cate una pentru fiecare.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu lamaie si rahat