Smantanele

de Brindusa in Prajituri, 9 Noi 2010 | 1593 vizualizari

 

Prajiturile copilariei mele. Bombe calorice. Da' va zic eu ca merita.

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan de 400 ml smantana
  • acelasi borcan cu ulei (de floarea soarelui, sau alt ulei fara aroma)
  • 1 pachetel praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1lingura esenta de vanilie facuta in casa (sau 2 pachetele de zahar vanilinat)
  • 750 g faina 000 
  • 400 g rahat, taiat cubulete mic
  • zahar pudra pentru pus pe deasupra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Smantanele:

Amesteca smantana cu uleiul intr-un castron incapator. Adauga praful de copt, sarea si vanilia.Amesteca. Cerne faina si adauga cam 500g. Amesteca. Mai adauga faina, pana cand coca prinde consistenta, e moale, dar se poate intinde. Pune coca in frigider cam 4-5 ore. Daca te grabesti pune-o in congelator 30 minute.


Incalzeste cuptorul la 180 C. Presara masa cu faina si intinde 1/2 din coca intr-o foaie mai mult lunga decat lata si nu foarte groasa. Langa una din laturi presara rahat. Ruleaza foaia incet, ca sa nu se rupa. Taie sulul in felii de 4-5 cm.


Pune feliile in tava neunsa, lasand putin loc intre ele. Coace cam 20 minute, pana se intaresc si se rosesc putin. Cat sunt calde presara-le cu zahar pudra.


Se mananca reci.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Smantanele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

divainbucatarie 1

10.11.2010, 13:18

Pasiune pentru bucatarie 1

10.11.2010, 18:06

foarte bune,vreau si eu

Brindusa 1

10.11.2010, 18:18

cate una pentru fiecare.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Napolitane cu crema de lapte praf si biscuiti