Snack cu Ceva Fin si seminte de floarea soarelui

de Valclaudia in Dulciuri, 9 Sep 2013 | 3075 vizualizari

 

un desert consistent, numai bun de luat la pachet

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 140 gr. zahar pudra (70 gr. la aluat, 70 gr. la crema de branza)
  • 2 oua
  • 1 esenta de rom
  • faina alba cat cupinde (cca 300 gr)
  • 2 linguri cacao
  • 1 cutie branza Ceva Fin
  • 1 cutie branza proaspata de la Delaco
  • 1 lingura (cu varf) amidon
  • 1 punga seminte de floarea soarelui decojite
  • 1 creion pasta alba de zahar pentru decorat fursecurile (Dr.Oetker)
  • cipsuri de ciocolata (Dr.Oetker)
  • stelute colorate pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snack cu Ceva Fin si seminte de floarea soarelui:

Untul, la temperatura camerei se amesteca cu 70 gr.zahar pudra, cacao, 2 oua, esenta de rom si faina proaspat cernuta.

Obtinem un aluat elastic pe care il intindem pe masa infainata si il asezam in tava unsa cu putin ulei. Impungem din loc in loc aluatul cu o furculita.

Crema se prepara zdrobind mai intai semintele de floarea soarelui la robot, adaugam zaharul pudra (restul de 70 gr.), amidonul,cele doua tipuri de branza de la Delaco si obtinem o pasta de branza pe care o intindem in tava,peste foaie.

Asezam cipsurile de ciocolata peste crema si dam la cuptor la temperatura moderata pana se rumeneste usor si se incheaga crema de branza. (Temperatura medie, cca 30-35 min). Eu am uitat sa intorc tava si s-a rumenit mai tare intr-o parte... :(

Dupa ce s-a copt, scoatem tava din cuptor, lasam sa se raceasca si decoram chipsurile de ciocolata cu pasta de zahar (din creion), apoi asezam cate o steluta colorata pe fiecare chips.

Portionam dupa preferinta si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Snack cu Ceva Fin si seminte de floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă adaptata