Snickers cu alune

de Moni_alex in Dulciuri, 17 Mai 2016 | 1234 vizualizari

 

Prajitura preferata de familie si prieteni

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 3 linguri de faina
  • un praf de copt
  • Crema
  • 6 galbenusuri
  • 10 linguri de zahar
  • 250 g unt cu grasime 80%
  • 150 g alune prajite si taiate marunt
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 g smantana pentru frisca
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snickers cu alune:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si 200 g zahar, se adauga 200 g nuca macinata si 3 linguri de faina amestecata cu un praf de copt.


Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 20/30 cm.


Se coace in cuptorul preincalzit la foc potrivit aproximativ 30-40 de minute pana se desprinde de pe margini si se rumeneste deasupra.


Se scoate pe un gratar, se lasa la racit si dupa ce s-a racit complet se indeparteaza hartia de copt.


200 g de ciocolata alba cu 100 g de smantana pentru frisca se topesc la foc mic.


Ciocolata topita se toarna peste blatul racit si se da la rece pana se intareste ciocolata.


Pentru crema se caramelizeaza 6 linguri de zahar, se adauga 250 g unt putin cate putin.


Separat se freaca spuma 6 galbenusuri cu 4 linguri de zahar.


Peste zaharul caramelizat se adauga galbenusurile frecate si alunele prajite si taiate marunt.


Se fierbe crema la foc mic pana se ingroasa.Se lasa la racit apoi se adauga peste ciocolata alba si se da la rece pana se intareste crema.


Pentru glazura se topesc 200 g ciocolata neagra cu 100 g smantana pentru frisca si se toarna calda peste prajitura.


Prajitura se da la rece cateva ore pana se intareste glazura.


Delicioasa!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Snickers cu alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

elucubratiiculinare 1

21.05.2016, 08:41

diaconta 1

22.05.2016, 20:58

O prajitura tare buna

Moni_alex 1

22.05.2016, 22:07

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spuma de fructe de padure cu Miez de Lapte