Snickers de casa

de MihaelaCalmatuianu in Dulciuri, 10 Dec 2015 | 535 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun
 

 

INGREDIENTE

  • 2 cesti fulgi de ciocolata demidulce
  • 8 linguri unt de arahide
  • 200 g bezele albe gumate/moi
  • 300 g alune/arahide nesarate si prajite
  • 1/4 ceasca smantana
  • 1+1/2 ceasca zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snickers de casa:

Intr-un castron puneti 1 ceasca fulgi de ciocolata si 3 linguri unt de arahide. Se introduce in cuptorul cu microunde timp de 60 secunde, se amesteca pana la omogenizare. Toarna compozitia rezultata intr-o tava 20/30 cm tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se introduce la frigider cateva minute, pana se intareste.


In acest timp, se pun bezelele maruntite intr-un castron cu 2 linguri unt de arahide si zaharul pudra. Se amesteca cu o lingura de lemn sau de silicon pana are consistenta unui aluat. Se adauga acest aluat peste ciocolata din tava, niveland cu ajutorul degetelor. Se presara alunele/arahidele si se preseaza usor cu degetele. Se pun pe foc mediu, intr-o cratita mica, caramelele si smantana. Se amesteca continuu pana la topirea acestora.


Caramelul se toarna peste arahide si se niveleaza cu ajutorul unei linguri. Se lasa la frigider 5 minute. Intr-un castron se repeta primul pas: 1 ceasca fulgi de ciocolata, 3 linguri unt de arahide, se introduce in cuptorul cu microunde pentru 60 de secunde, se omogenizeaza si se toarna peste compozitia din tava. Se niveleaza si se lasa la frigider 10 minute.


Cu un cutit ascutit se portioneaza dupa plac in bare sau in patrate.

 

TIPS-URI

1

Daca cele 60 de secunde nu sunt suficiente pentru topirea ciocolatei puteti prelungi timpul cu cateva secunde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snickers de casa" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro