Snikers

de anca_rm in Dulciuri, 28 Dec 2016 | 3568 vizualizari

 

De sarbatori aceasta prajitura poate fi vedeta de pe masa dumneavoastra. Toata lumea o adora si o savureaza. Este o prajitura cu multa ciocolata, nuca si arahide.
Este o prajitura adorata si de colindatori.  Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -8 albusuri
  • -8 linguri zahar
  • -2 linguri faina
  • -1praf de copt
  • -esenta rom
  • -300 gr nuca macinata
  • -200 gr ciocolata alba
  • Crema:
  • -12 linguri zahar
  • -1 pachet unt/margarina
  • -8 galbenusuri
  • -300 gr arahide nesarate
  • Glazura:
  • -200 gr ciocolata neagra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snikers:

Blat :

Pregatim o tava de copt de marime20x30

Cuptorul il pornim la 180 grade

Faina o amestecam cu praful de copt si cu nuca macinata.

Albusurile le batem impreuna cu zaharul si putina esenta de rom (esenta de rom va face ca albusurile sa se bata mai bine), cand albusul este ca si o spuma tare adaugam ingredientele uscate amestecate in prealabil (faina , nuca si praful de copt ).

Amestecam usor prin rasturnam si turnam continutul in tava.

Dam la cuptor pentru 20 minute.

Peste blatul cald (trebuie sa fie caldut ca sa putem indtinde foarte bine ciocolata) turnam  200 gr ciocolata alba topita de bain marie si intindem bine.

Lasam la racit .

P.S . Cand am topit ciocolta alba am pus 2 linguri de lapte si o bucatica (cam 30 gr unt )

Crema:

6 linguri de zahar le caramelizam, peste ele adaugam untul si le lasam sa se topeasca. Zaharul ars cand adaugam untul peste el se va strange si trebuie sa lasam sa fiarba pana cand devine din nou lichid.

Cele 8 galbenusuri le bate impreuna cu 6 linguri de zahar pana cand isi schimba culoare si nu se mai simt cristalele de zahar.Peste galbenusuri adaugam arahidele (acestea pot fi lasate intregi sau tocate grosier).

Aceasta compozitie o turnam peste caramel (zaharul topit amestecat cu rama ) si punem pe foc pana se ingroasa bine

Crema calda (daca lasam crema sa se raceasca va fi foarte greu sa o intindem ) se intinde peste blatul racit si glazurat cu ciocolata topita .

Lasam la racit.

Pe bain marin topim 200 gr ciocolata neagra si glazuram cu ea prajitura .

Se serveste rece, preferabil a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snikers" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca,dulceata de capsuni si bezea