Snikers

de anca_rm in Dulciuri, 28 Dec 2016 | 1405 vizualizari

 

De sarbatori aceasta prajitura poate fi vedeta de pe masa dumneavoastra. Toata lumea o adora si o savureaza. Este o prajitura cu multa ciocolata, nuca si arahide.
Este o prajitura adorata si de colindatori.  Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -8 albusuri
  • -8 linguri zahar
  • -2 linguri faina
  • -1praf de copt
  • -esenta rom
  • -300 gr nuca macinata
  • -200 gr ciocolata alba
  • Crema:
  • -12 linguri zahar
  • -1 pachet unt/margarina
  • -8 galbenusuri
  • -300 gr arahide nesarate
  • Glazura:
  • -200 gr ciocolata neagra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snikers:

Blat :


Pregatim o tava de copt de marime20x30


Cuptorul il pornim la 180 grade


Faina o amestecam cu praful de copt si cu nuca macinata.


Albusurile le batem impreuna cu zaharul si putina esenta de rom (esenta de rom va face ca albusurile sa se bata mai bine), cand albusul este ca si o spuma tare adaugam ingredientele uscate amestecate in prealabil (faina , nuca si praful de copt ).


Amestecam usor prin rasturnam si turnam continutul in tava.


Dam la cuptor pentru 20 minute.


Peste blatul cald (trebuie sa fie caldut ca sa putem indtinde foarte bine ciocolata) turnam 200 gr ciocolata alba topita de bain marie si intindem bine.


Lasam la racit .


P.S . Cand am topit ciocolta alba am pus 2 linguri de lapte si o bucatica (cam 30 gr unt )


Crema:


6 linguri de zahar le caramelizam, peste ele adaugam untul si le lasam sa se topeasca. Zaharul ars cand adaugam untul peste el se va strange si trebuie sa lasam sa fiarba pana cand devine din nou lichid.


Cele 8 galbenusuri le bate impreuna cu 6 linguri de zahar pana cand isi schimba culoare si nu se mai simt cristalele de zahar.Peste galbenusuri adaugam arahidele (acestea pot fi lasate intregi sau tocate grosier).


Aceasta compozitie o turnam peste caramel (zaharul topit amestecat cu rama ) si punem pe foc pana se ingroasa bine


Crema calda (daca lasam crema sa se raceasca va fi foarte greu sa o intindem ) se intinde peste blatul racit si glazurat cu ciocolata topita .


Lasam la racit.


Pe bain marin topim 200 gr ciocolata neagra si glazuram cu ea prajitura .


Se serveste rece, preferabil a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Snikers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Bucataras Diana 1

29.12.2016, 00:20

yammy

Catalina L 1

29.12.2016, 20:57

buna ideea

miki_a 1

30.12.2016, 15:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Trio