Snitel mozaic- rulat

de Sidy in Porc, 27 Sep 2011 | 20029 vizualizari

 

Snitelul este un fel de mâncare în bucătăria austriacă, compus dintr o bucata de carne batuta subtire cu ciocanul , data prin faina , ou si pesmet, apoi prajita. La noi in vestul tarii veti gasi un snitel mozaic -Cordon bleu, cotlet de porc cu cascaval si sunca dar umplut cu ciuperci.
Va poftesc la masa....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cotlet porc
  • 250 g prosciutto crudo(sunca afumata natural)
  • 250 g cascaval feliat
  • 1 ardei gras rosu
  • 200 g ciuperci
  • 1 ceapa verde
  • 3-4 linguri faina
  • 3 oua
  • 3-4 linguri pesmet
  • coriandru macinat
  • sare
  • piper
  • boia
  • patrunjel verde
  • ulei
  • 30 g unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel mozaic- rulat:

Cotletul se taie felii cam de un centimetru grosime.Fiecare felie se introduce intre doua foi de plastic (intr-o punga) si se bat bine pe ambele parti avand grija sa nu se rupa.

Dupa ce toate feliile sunt batute , le asezonam cu sare, piper si boia , le acoperim si le dam la rece pentru cateva ore.

Ardeiul gras il taiem felii.

Ceapa verde taiata marunt o sotam in unt , apoi adaugam ciupercile spalate si taiate subtire.Le sotam 5 minute in apa lasata de ele apoi adaugam putin patrunjel verde si le asezonam(aici punem si coriandrul).Le dam deoparte sa se raceasca.

Luam de la rece feliile de cotlet si pe fiecare in parte asezam cate o felie de cascaval, una de prosciutto crudo, ardei gras, o lingurita de ciuperci si fire de patrunjel verde.Rulam cu grija snitelul , ca pe o sarmaluta si il fixam cu cate o scobitoare.

Procedam la fel cu fiecare felie de cotlet.

Punem o tigaie cu putin ulei la incalzit, dam fiecare snitel prin faina, ou batut si pesmet , apoi il prajim in uleiul incins, pe toate partile la foc moderat.

Cand sunt gata snitelele, le taiem in doua oblic si le servim alaturi de cartofi piure si salata verde.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Bucatile de snitel mozaic ramase, se pot servi reci ca aperitiv, taiate in felii subtiri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel mozaic- rulat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

jolygina 1

29.09.2011, 09:38

foarte bun

Lau 1

03.10.2011, 08:34

ce bine arata

mamaieelena 1

04.10.2011, 18:55

bun rau

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc la cuptor