Snitel mozaic- rulat

de Sidy in Porc, 27 Sep 2011 | 27213 vizualizari

 

Snitelul este un fel de mâncare în bucătăria austriacă, compus dintr o bucata de carne batuta subtire cu ciocanul , data prin faina , ou si pesmet, apoi prajita. La noi in vestul tarii veti gasi un snitel mozaic -Cordon bleu, cotlet de porc cu cascaval si sunca dar umplut cu ciuperci.
Va poftesc la masa....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cotlet porc
  • 250 g prosciutto crudo(sunca afumata natural)
  • 250 g cascaval feliat
  • 1 ardei gras rosu
  • 200 g ciuperci
  • 1 ceapa verde
  • 3-4 linguri faina
  • 3 oua
  • 3-4 linguri pesmet
  • coriandru macinat
  • sare
  • piper
  • boia
  • patrunjel verde
  • ulei
  • 30 g unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel mozaic- rulat:

Cotletul se taie felii cam de un centimetru grosime.Fiecare felie se introduce intre doua foi de plastic (intr-o punga) si se bat bine pe ambele parti avand grija sa nu se rupa.
Dupa ce toate feliile sunt batute , le asezonam cu sare, piper si boia  , le acoperim si le dam la rece pentru cateva ore.
Ardeiul gras il taiem felii.
Ceapa verde taiata marunt o sotam in unt , apoi adaugam ciupercile spalate si taiate subtire.Le sotam 5 minute in apa lasata de ele apoi adaugam putin patrunjel verde si le asezonam(aici punem si coriandrul).Le dam deoparte sa se raceasca.
Luam de la rece feliile de cotlet si pe fiecare in parte asezam cate o felie de cascaval, una de prosciutto crudo, ardei gras, o lingurita de ciuperci si fire de patrunjel verde.Rulam cu grija snitelul , ca pe o sarmaluta si il fixam cu cate o scobitoare.
Procedam la fel cu fiecare felie de cotlet.
Punem o tigaie cu putin ulei la incalzit, dam fiecare snitel prin faina, ou batut si pesmet , apoi il prajim in uleiul incins, pe toate partile la foc moderat.
Cand sunt gata snitelele, le taiem in doua oblic si le servim alaturi de cartofi piure si salata verde.
Pofta mare !

TIPS-URI

1

Bucatile de snitel mozaic ramase, se pot servi reci ca aperitiv, taiate in felii subtiri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel mozaic- rulat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitele din cotlet de porc