Snitele de curcan cu amestec de legume

de Ancutsa in Curcan, 19 Ian 2021 | 2626 vizualizari

 

Pentru zile de sărbătoare sau de week-end, cu garnituri simple sau complicate, șnițelele mă încântă de fiecare dată. Până acum le făceam din porc, însă de Crăciun, am încercat și din piept de curcan, au fost la fel de sățioase și de gustoase. Iar dacă mai rămân șnițele, merg la un mic dejun, a doua zi, reci, tăiate fâșii, alături de ouă fierte și ce mai poftiți sau aveți la îndemână.
 
"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • Pentru șnițele:
  • 1 piept de curcan,
  • 2 ouă,
  • 200 g pesmet de casă,
  • 200 g făină,
  • 500 ml ulei,
  • sare, după gust,
  • Pentru garnitură:
  • 200 g mazăre congelată,
  • 100 g orez cu bob mare,
  • 1 lingură ulei,
  • 50 g unt,
  • 100 ml vin alb,
  • 200 ml apă,
  • 1 ceapă albă mică,
  • Un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele de curcan cu amestec de legume:

Pentru șnițele:

Porționezi pieptul de curcan, apoi bați feliile cu ciocănelul de şniţele pentru a le frăgezi.

Treci feliile prin ouăle bătute bine în care ai pus puțină sare, apoi prin făina amestecată cu pesmetul pe o tavă (mie îmi place să amestec făina cu pesmetul). Prăjești şniţelele în uleiul bine încins până se rumenesc.

 

Pentru garnitură:

Între timp, pregăteşti garnitura: într-o crăticioară cu puțin ulei înfierbântat, călești orezul nu mult, maxim un minut, apoi stingi cu vinul, lași să fiarbă cam 2 minute, apoi adaugi mazărea. Acoperi cu apă, adaugi sare după gust și o ceapă albă curățată, spălată și tăiată grosier.

Fierbi până se pătrund, amestecând din când în când. Când orezul și mazărea sunt pătrunse, iar apa a scăzut, scoți ceapa, adaugi untul și amesteci bine. Mai lași câteva minute, apoi iei focul.

 

Poftă Bună!

 

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/12/snitele-de-curcan-cu-amestec-de-legume.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele de curcan cu amestec de legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Snitel din cotlet de porc, in stil vienez