Socata cu zahar caramelizat

de alilianaa in Bauturi, 22 Mai 2017 | 457 vizualizari

 

Atat de parfumata si miros de copilarie. Ce mi-a placut anul acesta? Socul a fost curat, fara gaze, fara mult praf. Ploaia a fost minunata pentru aceste flori...

 

INGREDIENTE

  • 400 g zahar
  • 4 l apa
  • 3 lamai taiate felii
  • zeama de la lamaie
  • 15 flori de soc
  • 2 grame drojdie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata cu zahar caramelizat:

Florile de soc se spala si se pun la scurs, intr-o strecuratoare.


Intr-o cratita cu fund gros, se pune zaharul la caramelizat. Cand se topeste si capata culoarea placuta a caramelului, se adauga apa ( atentie la aburi!!!!), se lasa pe foc pana la dizolvare completa.


Intre timp, intr-un borcan de 5 l, se pun florile de soc, lamaile taiate felii si zeama de lamaie, drojdia. Cand siropul de zahar se mai raceste putin, se pune in borcan peste celelalte ingrediente. Se amesteca bine si se acopera. Se tine pana cand atinge nivelul de aciditate dorit, dupa care se pune in sticle si se tine la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Socata cu zahar caramelizat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

dantes 1

23.05.2017, 13:38

Buna si sanatoasa!

Rocsi 1

23.05.2017, 20:42

Ce gust si savoare trebuie sa aiba!

alilianaa 1

05.06.2017, 12:10

Tare bun e...multumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Socata a la Bunica