Socata reteta bunicii

de Patricia Iordache in Bauturi, 18 Mai 2013 | 3542 vizualizari

 

Socata reteta bunicii
Aceasta reteta o am de la mama mea. A iesit o socata atat de buna incat trebuie sa va spun si voua reteta.

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • Pentru 9 litri de socata:
  • 10 l apa;
  • 1 pumn plin cu floare scuturata (sau 7 flori de soc);
  • 1 kg zahar;
  • 60 ml. otet;
  • 60 ml. zeama lamaie (aproximativ 2 lamai);
  • coaja de la 2 lamai (taiata bucati mari);
  • 1/2 lingurita sare de lamaie
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii:

Socata reteta bunicii


Se pun toate ingredientele intr-un vas incapator (eu am pus intr-un borcan pentru muraturi), acoperim vasul cu o hartie si lasam pentru 5-6 zile la macerat, la temperatura camerei.


Amestecam in lichidul obtinut cam de 2 ori pe zi (dimineata si seara).


Cand incepe sa faca spuma (sa fermenteze), o strecuram si o punem in sticle pe care le inchidem si le depozitam la frigider.


Este perfecta pentru zilele calduroase! ;)

 

TIPS-URI

1

Din cantitatile mentionate obtineti 9 litri de socata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Patricia Iordache 1

19.05.2013, 09:45

nuky 1

14.07.2013, 14:51

Spune-mi te rog,nu se simte mirosul si gustul de otet in socata?ce rost are otetul si daca e cel de mere cu miere?Merci pt raspuns anticipat,Violeta

Patricia Iordache 1

14.07.2013, 15:10

Bine ai venit pe la mine. Nu-ti face probleme din cauza otetului, nu va fi prezent gustul acestuia in socata. Otetul ajuta la fermentare. Nu am incercat cu otet de mere cu miere, asa ca nu stiu ce sfat sa-ti dau. Reteta mea a fost incercata de bucataras Constelatialeu (gasesti aici http://www.bucataras.ro/retete/socata-46442.html). Te pup!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Tort Împărătesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

Desert inghetata de cafea si ciocolata

de Ancutsa 5

ieri la 20:19

RETETA RECOMANDATA
Socata reteta bunicii