Şodou

de - TABITA - in Bauturi, 9 Mar 2013 | 3262 vizualizari

 

Este o bautura pe care o beam deseori in copilarie cand ne durea gatul sau eram raciti. Este usor de facut, buna la gust, nutritiva si sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 1 galbenus de ou (crud)
  • 1 lingura zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Şodou:

Se incalzeste laptele si cand incepe sa fiarba, stingem focul.


Galbenusul se freaca cu zaharul si zaharul vanilat. Se ia cate o lingura din lapte si se adauga peste galbenus, amestecand.


Cand amestecul de lapte si galbenus e destul de lichid, se toarna in restul de lapte.


Atentie : nu se adauga galbenusul direct peste laptele fierbinte pentru ca se va coagula galbenusul.

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga miere sau esenta de rom.

2

Se serveste doar proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Şodou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei

Trimmer T820E

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

- TABITA - 1

10.03.2013, 01:36

Motan

pic20 1

01.04.2013, 03:41

la aceasta reteta sunt unele chichite esentiale :
galbenusul de ou sa fie pe cat de posibil cat mai proaspat sisa se evite cel de rata -! deoare ce este posibil ca acestea sa fie infestate cu salmonele!-, si de preferat ca acestea sa fie de provenienta bio -unele ferme avicole mai au prostul obicei ca in hrana pasarilor sa mai bage si ceva compusi pe baza de hormoni pt a creste productia -

- TABITA - 1

01.04.2013, 09:18

Sunt binevenite aceste chichite.
Adevarul e ca nici nu m-am gandit sa fie altfel decat cat mai bio.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Bautura racoritoare cu pepene rosu