Soia in crusta de mei cu pilaf si conopida

de Valclaudia in Mancaruri de post, 6 Mai 2016 | 867 vizualizari

 

Mancare de post

 

INGREDIENTE

  • 150 gr. felii de soia 1/2 cana apa plata
  • 1 lingurita vegeta de legume
  • 3 linguri rase de faina alba
  • 1/4 lingurita turmeric
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1/2 cana apa plata
  • 4-5 linguri fulgi de mei
  • ulei pentru prajit
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 conopida mica
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 borcan radacinoase conservate
  • 1 cana orez
  • 3 cani apa plata
  • verdeata proaspat tocata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Soia in crusta de mei cu pilaf si conopida:

Pentru inceput preparam snitelele din soia: punem la foc mic intr-o craticioara 1/2 cana apa plata in care adaugam feliile de soia si 1 lingurita vegeta de legume. Lasam la fiert pana se absoarbe toata apa in bucatile de soia.


Din 1/2 cana apa plata+faina+turmeric+patrunjel uscat preparam un amestec omogen intr-un castron.


Punem ulei la incins in tigaie, apoi trecem feliile de soia prin amestecul obtinut mai devreme, apoi prin fulgi de mei si le punem la prajit la foc iute pana obtinem o crusta crocanta pe ambele parti.


Scoatem snitelele pe hartie absorbanta de bucatarie.


Conopida o spalam so o oparin in apa clocotita cu sare, cca 10 minute.


Desprindem apoi buchetelele de conopida de pe cotor si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.


Ceapa si ardeiul se curata si se spala sub jet de apa rece.


Ceapa o tocam, ardeiul il taiem bucatele si le punem apoi impreuna la sotat in ulei de masline pentru 2-3 minute.


Adaugam legumele conservate din borcan, lasam sa se gateasca la foc mic inpreuna cu ceapa si ardeiul cateva minute.


Adaugam orezul clatit in apa rece, apoi o cana cu apa si amestecam din cand in cand sa nu se prinda orezul de cratita.


Condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi punem pe rand si celelalte doua cani cu apa pana se umfla orezul si pilaful capata consistenta dorita.


La final adaugam in pilaf si buchetelele de conopida.oprim focul si presaram verdeata proaspata.


Servim pilaful cu snitele crocante de soia.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Soia in crusta de mei cu pilaf si conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

alilianaa 1

06.05.2016, 20:45

bun, bun!

Bunica 1

06.05.2016, 20:51

Gustos preparat!

mirela0911 1

07.05.2016, 07:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Mancare de post - Varza calita