Soleanka

de Anastasia in Supe/Ciorbe, 10 Feb 2010 | 10416 vizualizari

 

Putin istoric- aceasta supa este raspandita in zonele Rusiei , originara din provincie.
Cuvantul soleanka a fost schimbat din cuvantul seleanka( mancare taraneasca) seleanka in traducere din limba rusa inseamna tarancuta.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 l zeama de la carne de vita cu os fierta cu sare dupa gust
  • 500 gr. de carne de vita fiarta
  • 500 gr. sunca de vita
  • 1 rinichi de vita fiert separat
  • 2 crenvusti de vita
  • 300 gr cartofi de preferinta cartofi de sezon mici
  • 50 gr masline negre sau olive verzi
  • 1 lingura grasime
  • 2 linguri bulion
  • 3 cepe mijlocii
  • 1 pahar smantana
  • 1/2 lamaie
  • 3 castraveti murati
  • cateva boabe de piper negru
  • 1 frunza de dafin
  • 1 lingura marar si patrunjel taiate marunt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Soleanka:

Rinichii- se taie orizontal in jumatate si se separa de canale si grasimi /se fierb separat ~ 5 minute si se varsa apa /se clatesc si se pun la fiert cu apa fiarta si fieb pina cand sant gata cu putina sare.

Din carne cu os ( piept de vita)se prepara zeama / carnea se separa de os si grasime si se taie pai / sunca si crenvustii tot se taie pai , rinichii se taie bucatele/ceapa curatata se taie pestisori / se incinge ceapa in tigaie cu o longura de grasime si 2 linguri bulion/castravetii murati se curata de coaja si se taie pai/in zeama care fierbe se adauga cartofii curatati de coaja intregi ,se fierb aproape la gata si se adauga ceapa calita cu bulion si castravetii taiati pai ,sa dea in clocot / se adauga produsele din carne taiate , maslinele , piperul in boabe si frunza de dafin/se fierbe 5~7 minute ,daca ciorba nu este suficient de sarata-acrie se adauga putina moare din castravetii murati fiarta preventiv.

Soleanka se serveste cu o lingara zarzavat in fiecare portie , o felie de lamaie si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Soleanka" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Rodie 1

09.10.2010, 16:03

cred ca a fost foarte buna ciorbita!

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:48

Anastasia 1

22.04.2012, 08:35

Intr-adevar e o ciorba foarte apreciata si nu lipseste din meniul restaurantelor din Moldova cum e ciorba de burta in Romania

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors calugaresc de cartofi