Soleanka

de Anastasia in Supe/Ciorbe, 10 Feb 2010 | 7181 vizualizari

 

Putin istoric- aceasta supa este raspandita in zonele Rusiei , originara din provincie.
Cuvantul soleanka a fost schimbat din cuvantul seleanka( mancare taraneasca) seleanka in traducere din limba rusa inseamna tarancuta.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 l zeama de la carne de vita cu os fierta cu sare dupa gust
  • 500 gr. de carne de vita fiarta
  • 500 gr. sunca de vita
  • 1 rinichi de vita fiert separat
  • 2 crenvusti de vita
  • 300 gr cartofi de preferinta cartofi de sezon mici
  • 50 gr masline negre sau olive verzi
  • 1 lingura grasime
  • 2 linguri bulion
  • 3 cepe mijlocii
  • 1 pahar smantana
  • 1/2 lamaie
  • 3 castraveti murati
  • cateva boabe de piper negru
  • 1 frunza de dafin
  • 1 lingura marar si patrunjel taiate marunt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Soleanka:

Rinichii- se taie orizontal in jumatate si se separa de canale si grasimi /se fierb separat ~ 5 minute si se varsa apa /se clatesc si se pun la fiert cu apa fiarta si fieb pina cand sant gata cu putina sare.



Din carne cu os ( piept de vita)se prepara zeama / carnea se separa de os si grasime si se taie pai / sunca si crenvustii tot se taie pai , rinichii se taie bucatele/ceapa curatata se taie pestisori / se incinge ceapa in tigaie cu o longura de grasime si 2 linguri bulion/castravetii murati se curata de coaja si se taie pai/in zeama care fierbe se adauga cartofii curatati de coaja intregi ,se fierb aproape la gata si se adauga ceapa calita cu bulion si castravetii taiati pai ,sa dea in clocot / se adauga produsele din carne taiate , maslinele , piperul in boabe si frunza de dafin/se fierbe 5~7 minute ,daca ciorba nu este suficient de sarata-acrie se adauga putina moare din castravetii murati fiarta preventiv.



Soleanka se serveste cu o lingara zarzavat in fiecare portie , o felie de lamaie si smantana.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Soleanka" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rodie 1

09.10.2010, 16:03

cred ca a fost foarte buna ciorbita!

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:48

Anastasia 1

22.04.2012, 08:35

Intr-adevar e o ciorba foarte apreciata si nu lipseste din meniul restaurantelor din Moldova cum e ciorba de burta in Romania

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi acrita cu bors