Somloi galuska

de Sidy in Prajituri, 10 Apr 2011 | 3426 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru 2 blaturi;

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina1 lingura cacao
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt

Pentru sirop

  • 200 g zahar
  • 250 ml apa
  • 10 ml esenta rom

Pentru umplut:

  • 1 plic crema vanilie
  • 1 plic crema ciocolata(caramel)
  • 500 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 100 g stafide
  • 100 g nuca prajita si tocata

Pentru topping:

  • 100 g unt(margarina)
  • 100 g zahar
  • 1-2 linguri cacao
  • frisca
  • gem( optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somloi galuska:

Se fac doua blaturi simple intr-o tava mica, asupra carora nu am sa mai insist ca toata lumea stie cum se fac. .Unul din 3 oua, 3 linguri zahar si 3 linguri faina amestecate cu 1/2 praf de copt si unul din 3 oua, 3 linguri zahar , 1 lingura cacao si 2 linguri faina amestecate cu 1/2 praf de copt.In fiecare blat adaugam cate un praf de sare cand se bat albusurile.

Dupa ce am introdus pe rand tavile in cuptorul dinainte incalzit la 160 grade , preparam cremele conform instructiunulor de pe plic.
Stafidele le inmuiem in putina apa cu esenta de rom.
Blaturile fiind subtiri se coc in 15-20 minute, le lasam sa se raceasca apoi le taiem in doua.

Pregatim siropul punand apa la fiert cu zaharul pina cand acesta se topeste. Adaugam apoi esenta de rom si lasam sa se raceasca.

Pe o farfurie intinsa punem primul blat simplu pe care il insiropam si adaugam peste crema de ciocolata, 1/2 din stafidele scurse de sirop si 1/2 din nucile prajite..Deasupra punem ce-a de-a doua parte a blatului pe care o insiropam.
Separat procedam la fel cu blatul de cacao si cu crema de vanilie.
Preparam topingul, punand bucatile de unt la topit, adaugam zaharul si cacaoa, lasam sa dea 1-2 clocote apoi lasam sa se raceasca putin.
Peste primul blat cu crema adaugam gem de caise ( maciese)asezam apoi al doilea blat cu crema si turnam topingul de cacao deasupra.
Dam la rece prajitura pentru cel putin 4 ore. Ideal ar fi sa se lase la rece pina a doua zi cand va fi taiata.
.A doua zi se taie in ce forma doriti. Eu am decupat-o cu ajutorul unui pahar.
Se orneaza cu frisca si se poate servi.
Cu siguranta ca papilele voastre gustative vor fi incantate de savoarea acestei prajituri delicioase.
Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Prajitura este foarte ....siropoasa si trebuie sa aveti grija cum umbati cu ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somloi galuska" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

MotanLaOale 1

11.04.2011, 08:14

bune bune

mamaieelena 1

11.04.2011, 09:57

adry88 1

01.06.2011, 10:52

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!