Tarta cu mere si piersici

de Oana in Prajituri, 8 Iul 2014 | 1177 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 gr unt topit
  • 250 gr faina
  • 3 linguri cu lapte
  • 2 linguri zahar
  • Umplutura:
  • 5 mere
  • 5 piersici
  • o lingurita scortisoara macinata
  • 100 gr zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 liguri fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si piersici:

Se amesteca cu o lingura toate ingredientele pentru aluat, apoi se framanta usor cu mana pana se obtine un aluat fraged si nelipicios. Se infasoara in folie de plastic si se lasa la rece 15 minute.


Intre timp se spala fructele, se curata de coaja si de samburi si apoi se taie felii mai groase. Se amesteca zaharul cu scortisoara si cu faina si se toarna amestecul peste fructe. Se amesteca usor fructele cu mana.


Se scoate aluatul din frigider si se opreste o treime din care vom decupa cateva inimioare pentru decor.


Restul de aluat se intinde intre doua foi de copt pana obtinem o foaie de dimensiunea tavii de copt. Eu am folosit o tava de tarta cu diametrul de 25 cm. Am intins putin mai mult aluatul cat sa acopere si marginile tavii.


Se transfera aluatul in tava cu tot cu hartia de copt de dedesubt. Se rastoarna deasupra amestecul de fructe imbracate in zahar, faina si scortisoara.


Se decupeaza din restul de aluat inimioare si se pun deasupra. Se presara fulgi de migdale.


Se pune tarta in cuptorul preincalzit la 190 de grade si se lasa 25-30 de minute, pana devine aurie si fructele sunt moi.


Se lasa la racit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

anca_rm 1

09.07.2014, 08:34

Oana 1

09.07.2014, 13:49

MOKUSKA 1

09.07.2014, 14:39

Ce buna e

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
American Apple Pie – Placinta cu mere