Somloi Galuska

de RuxyRux in Prajituri, 20 Sep 2011 | 20724 vizualizari

 

O prajitura pe care o adooor......de origine maghiara o gasim in majoritatea restaurantelor unguresti , eu nu ratez sa o savurez de cate ori trec prin Ungaria...cu trei blaturi de pandispan pufos, crema de vanilie, nuca si sos de ciocolata iti incanta pe deplin simturile...eu am preluat reteta de aici...cu mici modificari si este identica cu cea pe care o cunosc atat de bine...multumesc!

http://coquinaris.wordpress.com/2010/01/09/prajitura-somloi-galuska/

 

INGREDIENTE

  • Pandispan cu vanilie:  
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 2 plic zahar vanilat
  • 3 linguri faina
  • Pandispan cu cacao:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri faina
  • o lingura cacao
  • Pandispan cu nuca:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura si 1/2 nuca macinata
  • 1 plic vanilie
  • Crema de vanilie:
  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 50 gr faina( amidon)
  • vanilie( eu am pus de Bourbon, dar schimba culoarea cremei)
  • Pentru decor:
  • 80 gr nuca macinata
  • 80 gr stafide( eu nu am pus)
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 1 esenta de rom
  • Sos de ciocolata:
  • 1/2 pahar de lapte
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri nutella
  • Ornare:
  • Frisca
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somloi Galuska:

Mod de preparare prajitura Somloi Galuska:


Se pregatesc cele trei blaturi separat. Avem nevoie de o tava in care le vom coace, de dimensiuni potrivite.


Pandispanul cu vanilie:


Punem la mixer albusurile si le batem spuma, apoi amestecam cu galbenusurile frecate cu zahar si amestecate cu vanilie, adaugam faina usor si coacem compozitia intr-o tava acoperita cu foaie pergament la 180 grade pentru 10 minute.


Pandispanul de cacao: adaugam la sfarsit o lingura de cacao.


Pentru pandispanul cu nuca adaugam la sfarsit nuca si procedam in acelasi fel ca la primul pandispan.


Lasam blaturile la racit si apoi le desprindem usor. Nu ies niste blaturi foarte inalte dar nici nu este necesar.


Crema o facem amestecand albusurile spuma cu 1/3 din zahar, galbenusurile cu o parte din lapte( 100 ml) si apoi faina. Restul de lapte 400 ml punem pe foc cu vanilia si 2/3 din zahar.Adaugam peste lapte cand incepe sa fiarba compozitia de galbenusuri cu albus si faina.


Siropul de rom se face aducand apa la punctul de fierbere si apoi topind zaharul si adaugand romul, se amesteca apoi pana la dizolvare completa.


Sosul de ciocolata se face punand laptele intr-un ibric pe foc pana se infierbanta( fara sa fierbem)apoi topind zaharul in el , adaugam cacaoa si crema de nutella, amestecam pana omogenizam complet.


Asamblare:


Punem pe un platou( eu am pus in tava de Jena in care am copt foile),primul blat.


Il insiropam cu o parte din siropul de rom, apoi punem 1/3 din crema de vanilie, deasupra nuca( si stafidele dupa caz).


Punem blatul de cacao il stropim cu o parte din sirop, nuca , ( stafide), apoi deasupra al treilea blat cel cu nuca.


Insiropam blatul de nuca cu restul de sirop, adaugam restul de crema si deasupra nuca apoi presaram cacao.


Dam la rece pana se raceste bine de tot( cateva ore) si apoi servim.


Modalitate de servire:


Cu lingura speciala de inghetata rupem bucati din prajitura( vor rezulta niste galuste) si le servim pe farfurie cu frisca deasupra si stropite din belsug cu sos de ciocolata.


Ce deliciu!!!!!!


http://coquinaris.wordpress.com/2010/01/09/prajitura-somloi-galuska/

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somloi Galuska" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (66)

Lau 1

04.10.2011, 22:45

am trecuto la favo

ralu_ca 1

13.02.2013, 15:06

o nebunie...super delicios!

RuxyRux 1

13.01.2014, 19:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!