Somn la cuptor

de La Ancuta in Peste, 19 Dec 2010 | 21671 vizualizari

 

am ajuns sa fac si pestele pe care mi-l propusesem, dar s-a transformat in porc :))

 

INGREDIENTE

  • 1 somn fara cap si coada (intreg avea 1,7 kg)
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2-3 rosii sau bulion
  • 4 catei de usturoi
  • 2 ardei
  • 200 g cascaval
  • cimbru
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn la cuptor:

Pestele se curata, se spala si se sareaza. Se lasa la frigider 1 ora.

Intre timp curatam ceapa si o taiem julienne. Ardeiul si morcovul il taiem cubulete.

Intr-o tava pentru cuptor asezam bucatile de somn.

Punem deasupra ceapa taiata, ardeiul, morcovul, rosiile taiate marunt (sau bulionul) si usturoiul pisat. Presaram cimbrul deasupra.

Punem 100 g cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari.

Acoperim cu capac si dam la cuptor, la foc potrivit, 30 de minute.

Scoatem apoi tava din cuptor si radem restul de cascaval deasupra.

Mai dam la cuptor, fara capac inca 10-15 minute.

Portionam si stropim cu zeama de lamaie.

Noi am mancat cu mamaliguta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

La Ancuta 1

21.12.2010, 22:53

Kamy nu fac nicio afacere cu tine

La Ancuta 1

21.12.2010, 22:53

Ela vrei un somn?

Crista_Luca 1

24.12.2010, 09:26

mamaaa dar ce bun e somnul ..... super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pangrasius pane cu garnitura de orez