Somn la cuptor cu garnitura de spaghetti in sos alla diavola

de Bucataras Medi in Peste, 29 Noi 2010 | 7795 vizualizari

 

Sosul a fost inspiratie Boss......cu mici modificari, adica ce aveam prin casa.

 

INGREDIENTE

  • 2 buc file de somn
  • sare,piper
  • boia de ardei dulce
  • o mana de spaghetti(eu am folosit integrale)
  • ulei de masline
  • patrunjel verde
  • Pentru sos:
  • ulei de masline
  • 200 ml suc de tomate
  • 5 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 ardei iute
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de mustar
  • 100 ml vin rose
  • 1/2 lg zahar
  • ierburi de Provence
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn la cuptor cu garnitura de spaghetti in sos alla diavola:

Fileurile de somn se spala, se lasa la scurs si apoi se condimenteaza cu sare, piper boia de ardei si ierburi de Provence..Se pun pe gratarul unei tavi in care am pus o cana cu apa si se dau la cuptor.Tinem pana cand fileurile sunt bine facute si rumene.


Separat intr-o oala cu apa in care am pus un strop de sare fierbem spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj.Cand sunt gata fierte scurgem de apa si clatim cu apa rece.Adaugam o lingura de ulei de masline, putina sare si putin patrunjel verde si amestecam.


Pentru sos:


Ceapa taiata marunt , usturoiul taiat feliute si ardeiul iute curatat de seminte si taiat fasii mici se calesc in uleiul de masline.Adaugam mustarul si stingem cu vin.Adaugam sucul de tomate si lasam la foc portivit sub capac pana ce sosul scade.La final adaugam ierburile de Provence, zaharul si condimentam cu sare si piper dupa gust.Asezonam cu patrunjel verde.


Servim somnul alaturi de spaghetele stropite din belsug cu sos cald.


Un deliciu.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somn la cuptor cu garnitura de spaghetti in sos alla diavola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (67)

ionix 1

15.12.2010, 10:57

am înghiţit în sec... super

Bucataras Medi 1

15.12.2010, 11:49

Ionix, nu mai inghiti in sec mai bine hai la o portie...................

Cris2711 1

15.12.2010, 17:59

mersi mersi,asa retete...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4287 puncte

RODIMUR

3855 puncte

Rahela Velicu

3290 puncte

mirela0911

3167 puncte

 Adi

3093 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere

de Rocsi 9

ieri la 18:20

Prajitura belea....de buna

pe 14.06 la 17:32

Mozzarela sticks

pe 14.06 la 15:29

Rosii si dovlecei umpluti - Gemista

pe 14.06 la 13:00

Ciuperci umplute cu bulgur

de Rocsi 9

pe 13.06 la 20:38

RETETA RECOMANDATA
Somn la cuptor