Somn la cuptor cu garnitura de spaghetti in sos alla diavola

de Bucataras Medi in Peste, 29 Noi 2010 | 6493 vizualizari

 

Sosul a fost inspiratie Boss......cu mici modificari, adica ce aveam prin casa.

 

INGREDIENTE

  • 2 buc file de somn
  • sare,piper
  • boia de ardei dulce
  • o mana de spaghetti(eu am folosit integrale)
  • ulei de masline
  • patrunjel verde
  • Pentru sos:
  • ulei de masline
  • 200 ml suc de tomate
  • 5 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 ardei iute
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de mustar
  • 100 ml vin rose
  • 1/2 lg zahar
  • ierburi de Provence
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn la cuptor cu garnitura de spaghetti in sos alla diavola:

Fileurile de somn se spala, se lasa la scurs si apoi se condimenteaza cu sare, piper boia de ardei si ierburi de Provence..Se pun pe gratarul unei tavi in care am pus o cana cu apa si se dau la cuptor.Tinem pana cand fileurile sunt bine facute si rumene.


Separat intr-o oala cu apa in care am pus un strop de sare fierbem spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj.Cand sunt gata fierte scurgem de apa si clatim cu apa rece.Adaugam o lingura de ulei de masline, putina sare si putin patrunjel verde si amestecam.


Pentru sos:


Ceapa taiata marunt , usturoiul taiat feliute si ardeiul iute curatat de seminte si taiat fasii mici se calesc in uleiul de masline.Adaugam mustarul si stingem cu vin.Adaugam sucul de tomate si lasam la foc portivit sub capac pana ce sosul scade.La final adaugam ierburile de Provence, zaharul si condimentam cu sare si piper dupa gust.Asezonam cu patrunjel verde.


Servim somnul alaturi de spaghetele stropite din belsug cu sos cald.


Un deliciu.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somn la cuptor cu garnitura de spaghetti in sos alla diavola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (67)

ionix 1

15.12.2010, 10:57

am înghiţit în sec... super

Bucataras Medi 1

15.12.2010, 11:49

Ionix, nu mai inghiti in sec mai bine hai la o portie...................

Cris2711 1

15.12.2010, 17:59

mersi mersi,asa retete...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Carpati
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Peste cu sos de smantana si rom