Somon crocant cu cremă de muștar și orez cu sparanghel

de Satisfyyourcravings in Somon, 20 Mai 2013 | 1693 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru somon:
  • 300 grame file de somon cu piele, tăiat în 2 bucăți
  • 1 1/2 linguriță ulei de măsline
  • sare/piper
  • Pentru pesmet:
  • 2 linguri pesmet
  • 7 grame unt nesărat
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • Pentru crema de muştar:
  • 10 grame unt
  • 1 ceapă roșie mică, tocată
  • 1 căţel usturoi, tocat
  • 1/2 pahar vin alb sec
  • 1/2 pahar lapte degresat
  • 1 1/2 lingurițe muștar Dijon
  • Pentru orez:
  • 1/2 măsură orez basmati
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 1 linguriță mix de ierburi italiene
  • 150 grame sparanghel
  • sare/piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon crocant cu cremă de muștar și orez cu sparanghel:

Într-o tigaie, se încălzesc 7 grame de unt la foc mic şi când nu mai face spumă, se adaugă usturoiul tocat. Se găteşte 30 de secunde, apoi se adaugă pesmetul şi se lasă pe foc până devine auriu. Se scoate pe un prosop de hârtie.


Pentru somon, se încălzeşte uleiul, apoi se adaugă bucăţile de somon presărate cu sare şi piper, prima dată cu partea cu piele în jos şi se prăjeşte câte 5-6 minute pe parte. Se scoate pe prosoape de hârtie.


Pentru crema de muștar, se încălzește untul, se adaugă ceapa și usturoiul, se gătesc 1-2 minute, apoi se adaugă vinul. Se lasă la fiert 2-3 minute, până când s-a redus puțin. Se adaugă laptele și muștarul și se amestecă cu un tel până se îngroașă, 2-3 minute. La final, se adaugă sare și piper.


Sparanghelul se gătește la aburi 5-6 minute.


Orezul se spală și se așează pe foc într-o cantitate dublă de apă. Se fierbe până când apa are o culoare lăptoasă (cam jumătate din timpul recomandat de fierbere). Se scurge și se adaugă o cantitate de apă egală cu cea a orezului înainte de fierbere și sare. Se așează din nou pe foc și se fierbe până când toată apa este absorbită. Se amestecă cu uleiul, ierburile, sparanghelul, sare și piper.


Se așează orezul în 2 farfurii, se așează somonul deasupra, apoi crema de muștar, iar la final pesmetul aromatizat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon crocant cu cremă de muștar și orez cu sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (19)

Panacris 1

20.05.2013, 21:00

Anett 1

20.05.2013, 22:52

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08