Somon crocant cu cremă de muștar și orez cu sparanghel

de Satisfyyourcravings in Somon, 20 Mai 2013 | 1780 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru somon:
  • 300 grame file de somon cu piele, tăiat în 2 bucăți
  • 1 1/2 linguriță ulei de măsline
  • sare/piper
  • Pentru pesmet:
  • 2 linguri pesmet
  • 7 grame unt nesărat
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • Pentru crema de muştar:
  • 10 grame unt
  • 1 ceapă roșie mică, tocată
  • 1 căţel usturoi, tocat
  • 1/2 pahar vin alb sec
  • 1/2 pahar lapte degresat
  • 1 1/2 lingurițe muștar Dijon
  • Pentru orez:
  • 1/2 măsură orez basmati
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 1 linguriță mix de ierburi italiene
  • 150 grame sparanghel
  • sare/piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon crocant cu cremă de muștar și orez cu sparanghel:

Într-o tigaie, se încălzesc 7 grame de unt la foc mic şi când nu mai face spumă, se adaugă usturoiul tocat. Se găteşte 30 de secunde, apoi se adaugă pesmetul şi se lasă pe foc până devine auriu. Se scoate pe un prosop de hârtie.


Pentru somon, se încălzeşte uleiul, apoi se adaugă bucăţile de somon presărate cu sare şi piper, prima dată cu partea cu piele în jos şi se prăjeşte câte 5-6 minute pe parte. Se scoate pe prosoape de hârtie.


Pentru crema de muștar, se încălzește untul, se adaugă ceapa și usturoiul, se gătesc 1-2 minute, apoi se adaugă vinul. Se lasă la fiert 2-3 minute, până când s-a redus puțin. Se adaugă laptele și muștarul și se amestecă cu un tel până se îngroașă, 2-3 minute. La final, se adaugă sare și piper.


Sparanghelul se gătește la aburi 5-6 minute.


Orezul se spală și se așează pe foc într-o cantitate dublă de apă. Se fierbe până când apa are o culoare lăptoasă (cam jumătate din timpul recomandat de fierbere). Se scurge și se adaugă o cantitate de apă egală cu cea a orezului înainte de fierbere și sare. Se așează din nou pe foc și se fierbe până când toată apa este absorbită. Se amestecă cu uleiul, ierburile, sparanghelul, sare și piper.


Se așează orezul în 2 farfurii, se așează somonul deasupra, apoi crema de muștar, iar la final pesmetul aromatizat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon crocant cu cremă de muștar și orez cu sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Panacris 1

20.05.2013, 21:00

Anett 1

20.05.2013, 22:52

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Somon in crusta de malai cu garnitura de orez.