Somon cu ciuperci si sos de mustar

de Doralinda in Somon, 17 Mai 2013 | 3623 vizualizari

 

O reteta simpla, chiar daca pare complicata!

 

INGREDIENTE

  • 4 felii de somon
  • 3 linguri ulei masline
  • sare
  • piper
  • 250 gr ciuperci taiate felii
  • Ptr sos:
  • 3 linguri mustar
  • 1 lingura vin alb
  • 1 lingura otet
  • 120 ml ulei masline
  • 1 lingura ulei floarea soarelui
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri ceapa tocata marunt
  • 2-3 linguri conia (optional)
  • jumatate lingurita zahar
  • 2 lingurite marar tocat marunt
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu ciuperci si sos de mustar:

Preparati sosul intai: mixati mustarul, vinul si otetul cu ajutorul unui mixer, apoi amestecati uleiul de masline cu cel de floarea soarelui apoi adaugati la compozitia de mustar mixand la viteza medie pana devine o crema ca maioneza. Intr-o craticioara, topiti untul, adaugati ceapa si caliti cca 2-3 min pe foc mediu. Adaugati coniacul si cu atentie aprindeti cu un chibrit.


Cand flacarile s-au stins, presarati zaharul si continuati sa amestecati pana se caramelizeaza ceapa. Luati de pe foc, lasati sa se raceasca putin si amestecati in compozitia de mustar impreuna cu mararul, sarea si piperul, sosul ar trebuie sa fie putin dens. Ungeti filetele de somon cu ulei, sare si piper, si le puneti intr-o tigaie gen tefal, cca 4-5 min pe fiecare parte. Intre timp, sotati(caliti) ciupercile in ulei de masline, dupa care se pun in farfurie langa peste.


Puneti sosul deasupra, se serveste imediat, alaturi de legume la gratar sau sotate.

 

TIPS-URI

1

Pestele NU se intoarce mai mult de o data pe fiecare parte!

2

Puteti folosi ciuperci proaspete (sunt mai bune) sau cele din conserva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu ciuperci si sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Doralinda 1

12.12.2013, 23:23

Krysty

Xandrinne 1

04.02.2015, 08:51

Doralinda 1

05.02.2015, 13:36

Multumesc Xandrine!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Frigarui din somon