Somon cu ciuperci si sos de mustar

de Doralinda in Somon, 17 Mai 2013 | 2819 vizualizari

 

O reteta simpla, chiar daca pare complicata!

 

INGREDIENTE

  • 4 felii de somon
  • 3 linguri ulei masline
  • sare
  • piper
  • 250 gr ciuperci taiate felii
  • Ptr sos:
  • 3 linguri mustar
  • 1 lingura vin alb
  • 1 lingura otet
  • 120 ml ulei masline
  • 1 lingura ulei floarea soarelui
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri ceapa tocata marunt
  • 2-3 linguri conia (optional)
  • jumatate lingurita zahar
  • 2 lingurite marar tocat marunt
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu ciuperci si sos de mustar:

Preparati sosul intai: mixati mustarul, vinul si otetul cu ajutorul unui mixer, apoi amestecati uleiul de masline cu cel de floarea soarelui apoi adaugati la compozitia de mustar mixand la viteza medie pana devine o crema ca maioneza. Intr-o craticioara, topiti untul, adaugati ceapa si caliti cca 2-3 min pe foc mediu. Adaugati coniacul si cu atentie aprindeti cu un chibrit.


Cand flacarile s-au stins, presarati zaharul si continuati sa amestecati pana se caramelizeaza ceapa. Luati de pe foc, lasati sa se raceasca putin si amestecati in compozitia de mustar impreuna cu mararul, sarea si piperul, sosul ar trebuie sa fie putin dens. Ungeti filetele de somon cu ulei, sare si piper, si le puneti intr-o tigaie gen tefal, cca 4-5 min pe fiecare parte. Intre timp, sotati(caliti) ciupercile in ulei de masline, dupa care se pun in farfurie langa peste.


Puneti sosul deasupra, se serveste imediat, alaturi de legume la gratar sau sotate.

 

TIPS-URI

1

Pestele NU se intoarce mai mult de o data pe fiecare parte!

2

Puteti folosi ciuperci proaspete (sunt mai bune) sau cele din conserva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu ciuperci si sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300RE

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (25)

Doralinda 1

12.12.2013, 23:23

Krysty

Xandrinne 1

04.02.2015, 08:51

Doralinda 1

05.02.2015, 13:36

Multumesc Xandrine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34