Somon cu sos de portocale

de Lau in Somon, 4 Dec 2013 | 8712 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de somon
  • 1 portocala
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • Sos de portocala
  • 3 portocale mari
  • 50 g zahar
  • 1 cub unt
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingurita amidon
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de portocale:

Spalam pestele si il stergem cu un prosop de bucatarie,


Intr-un bol amestecam sucul stors de la portocala,sare,piper,usturoiul curatat si taiat marunt,adaugam bucatile de somon,acoperim si lasam 1 ora la frigider


Incalzim tigaia gril(care o ungem cu putin ulei)si prajim bucatiel de somon pe ambele parti(cca 3-4 min fiecare parte)


Sosul de portocale


Intre timp curatam portocalele si le pisam cu blenderu sau cu storcatorul,


Punem sucul intr-un ibric adaugam zaharul si punem la fiert la foc mic,(luam spuma formata in timpul fierberi)


Adaugam 1 lingurita de amidon dizolvat in putin suc(oprit)sau apa,


Lasam sa fiarba la foc mic pana obtinem un sos gros,la final adaugam untul,zeama de lamaie si amestecam pana se omogenizeaza


Asezam bucatile de somon si deasupra adaugam sosul de portocale


Pentru sos m-am inspirat de pe blogul Papa bun

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Lau 1

05.12.2013, 08:39

gaby_gabytza 1

10.12.2013, 11:37

Bya Ralu 1

30.12.2013, 20:37

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Somon umplut cu branza ( Finlanda)