Somon cu sos de portocale

de Lau in Somon, 4 Dec 2013 | 8184 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de somon
  • 1 portocala
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • Sos de portocala
  • 3 portocale mari
  • 50 g zahar
  • 1 cub unt
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingurita amidon
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de portocale:

Spalam pestele si il stergem cu un prosop de bucatarie,


Intr-un bol amestecam sucul stors de la portocala,sare,piper,usturoiul curatat si taiat marunt,adaugam bucatile de somon,acoperim si lasam 1 ora la frigider


Incalzim tigaia gril(care o ungem cu putin ulei)si prajim bucatiel de somon pe ambele parti(cca 3-4 min fiecare parte)


Sosul de portocale


Intre timp curatam portocalele si le pisam cu blenderu sau cu storcatorul,


Punem sucul intr-un ibric adaugam zaharul si punem la fiert la foc mic,(luam spuma formata in timpul fierberi)


Adaugam 1 lingurita de amidon dizolvat in putin suc(oprit)sau apa,


Lasam sa fiarba la foc mic pana obtinem un sos gros,la final adaugam untul,zeama de lamaie si amestecam pana se omogenizeaza


Asezam bucatile de somon si deasupra adaugam sosul de portocale


Pentru sos m-am inspirat de pe blogul Papa bun

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Lau 1

05.12.2013, 08:39

gaby_gabytza 1

10.12.2013, 11:37

Bya Ralu 1

30.12.2013, 20:37

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Somon si dorada marinate pe pat de sare la cuptor