Somon cu glazură de miso şi tăiţei cu ceai verde

de Satisfyyourcravings in Somon, 27 Feb 2013 | 5804 vizualizari

 

Un preparat sofisticat, dar foarte rapid şi uşor de făcut. Tăițeii completează perfect aroma peștelui, iar culorile din farfurie sunt o adevărată simfonie. Eu am tăiat una dintre bucățile de pește în două pentru că mi se părea prea mare. De aceea în imagini par a fi 3 bucăți.

 

INGREDIENTE

  • Pentru somon:
  • 2 bucăţi de somon proaspăt cu piele
  • 1 1/2 linguri de pastă miso light (pastă de soia cu orez)
  • 1 lingură miere
  • 1 linguriță ulei de susan
  • puțin ulei de floarea soarelui
  • Pentru tăiței:
  • 150 grame tăiţei cu ceai verde
  • sucul de la 1/2 lime
  • sare
  • 20 grame alune caju
  • 1 fir de ceapă verde tăiată rondele
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu glazură de miso şi tăiţei cu ceai verde:

Se amestecă miso cu mierea și uleiul de susan.

Într-un wok se încălzește uleiul de floarea soarelui. Se adaugă bucățile de somon, cu pielea în jos și se apasă ușor pe toată lungimea pentru a-și păstra forma. Se prăjesc pe ambele părți maxim un minut, până devin roz. 

Se așează bucățile într-o tavă. Se unge partea fără piele a fiecărei bucăți de pește cu mixul de miso, astfel încât să fie acoperite complet. 

Se introduc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, unde vor sta 5 minute. 

Între timp, se fierb tăițeii în apă cu sare pentru 6 minute. Se scurg și se amestecă cu sucul de lime, alunele caju și o partea din ceapa verde, păstrând restul pentru decor. 

Se așează tăițeii pe o farfurie, iar deasupra bucata de pește. Se ornează cu ceapă verde și se servește fierbinte.

TIPS-URI

1

Tăițeii se mai pot amesteca și cu ghimbir murat și sake

2

Se folosește numai un ulei care are o aromă neutră. Uleiul de măsline nu este recomandat

3

Pasta miso se poate amesteca și cu sos de soia, dar eu am renunțat la el pentru că miso este deja foarte sărată

4

Ceapa verde se poate înlocui cu ceapă roșie sau eșalotă

5

Caju se pot prăjit câteva minute în tigaie la foc mediu, pentru intensificarea aromei

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu glazură de miso şi tăiţei cu ceai verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Somon cu sos dulce de mustar